220 hørings-svar om skolestruktur

Natten til onsdag udløb høringsperioden om ny skolestruktur i Silkeborg Kommune

Foto: Colourbox

Natten mellem tirsdag og onsdag var der deadline for høringsperioden for den nye skolestruktur i Silkeborg.

Og her dagen derpå viser en grov-optælling, at der er kommet omkring 220 høringssvar ind.

- Det er ikke en endegyldig optælling, vi har endnu, men næsten. Høringsmodulet har været bygget op, så nogle indsendere har sendt et høringssvar ind, og så har de måske et par dage efter sendt et nyt og skrevet, at det gamle skal slettes. Så det kommer til at tage tid at gå alt i gennem og få det endelige resultat, men den første optælling giver en fin indikation, siger Lotte Wrisberg, der er projektleder på den nye skolestruktur, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Når finoptællingen er færdig skal de mange svar formidles til politikerne i kommunen, som herefter skal have tid til at læse materialet igennem.

Ny struktur på vej: 27 folkeskoler i Silkeborg skifter navn

- Alle, også politikerne, kan gå ind i høringsmodulet og læse svarene, men vi skal have dem samlet, så politikerne også får dem på tryk. Derefter går den politiske proces i gang, siger Lotte Wrisberg.

Silkeborg Kommune arbejder i øjeblikket på en helt ny plan for skoleområdet, der i første omgang indebærer en større administrativ sammenlægning af alle kommunens folkeskoler.

Helt konkret betyder det, at kommunens 27 folkeskoler bliver lagt sammen i ni skolefællesskaber, som juridisk set opfattes som ni skoler. Skolerne vil derfor skifte navn til en fælles betegnelse.

Fordeling af høringssvar:

165 fra borgere
27 fra forskellige grupper af medarbejdere indnfor skoleområdet
2 fra politiske partier
6 fra faglige organisationer
12 fra lokalråd/lokalforeninger