22-årig erkender at have kørt kvinde ihjel i Silkeborg

22-årig sigtes for uagtsomt manddrab og for på anden hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for andres liv og førlighed

Den 69-årige kvinde blev dræbt på Viborgvej i Silkeborg. Foto: Local Eyes

Efter ulykken er der lagt blomster på det sted, kvinden blev dræbt.

1 af 2

En 22-årig mand, der tirsdag har meldt sig selv til politiet, erkender, at han var fører af den bil, der fredag den 19. januar påkørte og dræbte en 69-årig kvinde.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Han har kørt væsentligt over den tilladte grænse på det pågældende sted.

John Toft, stationsleder i Silkeborg

- Vi har lavet en indledende afhøring, og nu skal vi se samlet på sagen, ud fra de oplysninger vi i øvrigt har fra vores undersøgelser på stedet, vidnernes forklaringer og afhøringen af de to passagerer, siger politikommissær John Toft fra lokalpolitiet i Silkeborg i pressemeddelelsen.

Se flere billeder på Local Eyes

Læs også Peugeot pløjede 69-årig kvinde ned: Nu har flugtbilist meldt sig

Den 22-årige mand, der er fra Skive, sigtes for uagtsomt manddrab og for på anden hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for andres liv og førlighed. Han sigtes desuden for at efterlade en person i nød uden at hjælpe, oplyser politikommissær John Toft til TV2 ØSTJYLLAND.

Flugtbilen, en grøn Peugeot 308, der dræbte en 69-årig kvinde i Silkeborg, blev fredag aften fundet på H.C. Andersensvej. Foto: Peter Erfurt, 24-7news. Foto: Peter Erfurt - 24-7news

Kvinden blev dræbt, da hun fredag aften var i færd med at krydse Viborgvej i Silkeborg. Her blev hun ramt af en grøn Peugeot 308, der ifølge politiet formentlig kørte i høj fart. Efter uheldet fortsatte bilen uden at standse ad Viborgvej i sydlig retning.

- Han har kørt væsentligt over den tilladte grænse på det pågældende sted. Vidner siger, at bilen kørte 150 kilometer, men det kan vi ikke rigtig bruge til så meget, fordi det kan være meget svært at vurdere med det blotte øje. Men vi har en bilinspektør på sagen, og der bliver lavet tekniske undersøgelser, der kan vise omtrent, hvor hurtigt bilen kørte, sagde John Toft mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Stor eftersøgning af flugtbilist efter trafikdrab

Politiet ledte i mere end 3 dage efter den unge mand, der nu har erkendt, at han sad bag rattet i bilen - en grøn Peugeot - som påkørte den 69-årige kvinde.

Politiet kan endnu ikke fastslå, om manden var påvirket, da han kørte eller hvor hurtigt, han kørte.

Den 22-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Viborg i morgen, onsdag, klokken 9.30. 

Efter trafikuheldet lagde flere mennesker blomster ved gerningsstedet.