21,5 mio. til Familiehuset

TrygFonden udvider Familiehuset i Skejby

Med en donation på 21,5 mio. kr. gør TrygFonden det nu muligt at udvide Familiehuset ved Aarhus Universitetshospital.

Målet er at gøre Familiehuset klar til at tage imod flere familier fra hele landet, når Aarhus Universitetshospital i løbet af de næste år samler alle specialer i behandlingen af alvorligt syge børn i Skejby. Det skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

Regionsrådet i Midtjylland har netop godkendt udvidelsen, og dermed står huset over for en lille fordobling i antallet af værelser, som kan blive hjemlig base for forældre og søskende til alvorligt syge og langtidsindlagte børn.

500 familier fra hele landet har indtil nu boet i Familiehuset. I 2013 kom 43 pct. fra Region Midtjylland, mens resten fordelte sig på de øvrige regioner i Danmark.

- Vi ved, at huset gør en forskel for de familier, der måske ellers er tvunget til at leve adskilt i lange perioder. Når vi samtidig ved, at Aarhus Universitetshospital inden for de næste fem år både samler alle hospitalets børneafsnit i Skejby og samtidig bliver centrum for helt nye funktioner, der vil trække små patienter fra hele landet, er jeg ikke i tvivl om, at der er behov for en udvidelse, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Der er i dag plads til 12 familier ad gangen - med udvidelsen bliver der plads til 22.