21 km i dag - snart venter 400

Løber hele vejen gennem Jylland for en god sag

Foto: Vembyephoto

Philip Loft Thomsen står i dag, søndag, klar ved rådhuset, når startskuddet klokken 10 sender 12.000 løbere ud på de aarhusianske veje til Aarhus City Halvmarathon.

For mange kan 21 kilometer virke som et enormt bjerg, der skal bestiges. Men ikke for Philip. Godt nok forventer han, at det bliver hårdt, men til sommer skal han på en uge løbe gennem Jylland på langs - i en god sags tjeneste. Børnehjertefonden.

De 400 kilometer skal alle sammen tilbagelægges i uge 30, mens mange østjyder formentlig passer grillen efter en tur ved stranden.

Han snører løbeskoene for en god sag, når han vil løbe fra Padborg til Skagen for at skabe opmærksomhed omkring børn, der er født med hjertefejl. De såkaldte hjertebørn.

- Jeg vil gerne gøre opmærksom på disse børn og dette problem, som ikke altid får så meget fokus. Jeg vil være med til at udbrede kendskabet til det, siger Philip Loft Thomsen, der bor i Aarhus.

Han har altid selv dyrket meget motion og styrketræning, ligesom han er tidligere officer i forsvaret. Det aktive liv har derfor fyldt meget i hans liv gennem rigtig mange år, ligesom han nu arbejder med træning, teambuilding og coaching.

Du kan løbe med

- Jeg har fokus på motion, i alt hvad jeg gør. Jeg vil gerne støtte disse børn, der er født med hjertefejl, så de kan få mulighed for at dyrke sport på lige fod med os andre, siger Philip Loft Thomsen

Virksomheder og sponsorer kan donere penge til projektet, som går til Børnehjertefonden.

Philip Loft Thomsen regner med at løbe den lange tur i et stille og roligt tempo, hvor han veksler mellem løb og gang, så du kan fange ham på ruten og løbe nogle kilometer sammen.

Facebook kan man følge med i Philip Loft Thomsens planlægning og udførelse af den 400 kilometer lange tur tværs gennem Jylland på blot syv dage, ligesom man kan finde information, hvis man ønsker at støtte projektet og Børnehjertefonden.

Hvis den tur går godt, forventer han at lave events i samme stil i de kommende år.

Men først skal han gennem Aarhus City Halvmarathon.

- Jeg forsøger altid at have en grundform, så jeg kan klare 21 kilometer, men der er ikke tvivl om, at det bliver hård tur, men så får jeg lige testet formen af inden uge 30. Her skal jeg jo kunne klare omkring 60 kilometer om dagen, siger Philip Loft Thomsen.

Han har allerede fem hele maraton og en 12-14 halvmaraton i løbeskoene.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender live fra Aarhus City Halvmarathon fra klokken 9.30 til 13.30.