21 elever ramt af madforgiftning

Skoleelever sendt hjem efter besøg på McDonald's

Foto: Colourbox

En skoleudflugt til Aarhus fik en kedelig slutning for 21 elever fra Ølgod Efterskole.

Efter at have besøgt Moesgaard Museum spiste eleverne frokost på McDonald's på Store Torv i Aarhus.

Efter frokosten satte eleverne kursen tilbage mod Ølgod. Tilbage på skolen begyndte eleverne at klage over mavesmerter, og flere af dem kastede op.

De ansatte på Ølgod Efterskole har en mistanke om, at eleverne er blevet ramt af en madforgiftning efter besøget på McDonald's i Aarhus.

Torsdag aften har eleverne fået det så dårligt, at efterskolen ser sig nødsaget til at bede forældrene om at komme og hente deres børn.

Ølgod Efterskole har efterfølgende kontaktet restauranten og gjort den opmærksom på problemet.

- Jeg blev ringet op af efterskolen omkring kl. 20 og bedt om at hente min søn, fortæller Kim Kristensen, der er far til Rico i 8. klasse på Ølgod Efterskole.

Se: McDonald's: Vi er frikendt

Kim Kristensen kritiserer McDonald's håndtering af madforgiftningen, der i alt har ramt 21 efterskoleelever.

- Jeg synes, at man burde tage konsekvensen og lukke restauranten på Store Torv, så man kan få undersøgt, hvad der er årsagen til forgiftningen, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pressechef i McDonald's Pia Tobberup bekræfter, at burgerkæden torsdag aften har modtaget en henvendelse vedrørende maden i restauranten på Store Torv.

- Vi tager det meget alvorligt. Vi har øjeblikkelig sat de formelle procedurer i gang, sådan som myndighederne foreskriver i sådan en situation, og vi vil undersøge sagen til bunds, siger hun.

Pia Tobberup understreger, at flere tusinde kunder hver dag spiser mad fra restauranten på Store Torv. McDonald's har ikke modtaget klager fra andre kunder.