200 meter lang glidebane

Randers vil bygge Danmarks længste 'City Slide' midt i byen

Foto: Luke Jerram

De randrusianske vandhunde kan godt begynde at glæde sig.

Til august får de nemlig en enestående chance for at glide på maven på en bademadras i sæbeskum og vand gennem Randers.

Det sker i forbindelse med Randers Ugen, hvor der bliver bygget Danmarks længste såkaldte City Slide. En 200 meter lang glidebane, som vil føre deltagerne på en tur hen ad Østervold.

Det er første gang, at man vil kunne opleve en så stor glidebane i Danmark, lyder det fra Randers Kommune og Randers Egnsteater, som er gået sammen om projektet.

Glidebanen får premiere den 15. august, og det vil samtidig være den eneste dag, hvor den vil være i brug:

- Vores mål med denne event er at skabe muligheden for at borgerne i Randers får en oplevelse ud over det sædvanlige. Randers City slide er samtidig et midlertidig indgreb, der skal skabe en opmærksomhed på byrummet og give folk i byen en fornemmelse af, hvordan Randers ville se ud, hvis man f.eks. spærrede Østervold og i stedet anlagde en å, siger Peter Westphael, som er teaterleder på Randers EgnsTeater, i en pressemeddelelse.

Idéen til Randers City Slide kommer fra Bristol i England, hvor kunstneren Luke Jerram i 2014 præsterede at lave en glidebane på 90 meter.

Hvis man skulle have lyst til at opleve selv samme sus i maven og vandplask bare i Randers, skal man tilmelde sig en lodtrækning. Det er kun en række udvalgte borgere, som får muligheden for at prøve banen.

Turen på den 200 meter lange bane vil være gratis. Nærmere detaljer omkring lodtrækningen vil man snart kunne finde på http://cityslide.randers.dk, skriver Randers Kommune.

Randers City Glide er blevet til som en del af projektet 'Levende Byrum', som er finansieret gennem kulturaftalen Østjysk Vækstbånd.

Du kan se billeder af den engelske glidebane, som Randers har ladet sig inspirere af, i videoen nedenfor: