20 tons tungt rør skal løftes på plads i Ree Park

Nordamerika-området i Ree Park får næste år et damplokomotiv, der skal køre gennem 16 meter langt rør

02:44

1 af 2

Et utraditionelt projekt er under opbygning i Ree Park ved Ebeltoft.

Dyreparken er ved at ombygge Nordamerika-området, og har i den forbindelse fået en idé om, at bisoner, ulve og bjørne næste år skal have selskab af et dampende lokomotiv.

Men ikke nok med det. Lokomotivet skal køre igennem et rør under parken, for at gæsterne får fornemmelsen af at køre ud på prærien, mens en guide fortæller om Nordamerika.

For at det kan lade sig gøre, skal der lægges et rør i jorden, som toget kan køre i, og det er et projekt, der kræver gode kraner.

- Selve røret er 3,6 meter i diameter, 16 meter langt og vejer 20 tons, så der skal store kraner til, forklarer Kresten Ree, der er driftschef i Ree Park.

Udover store kraner, skal chaufføren i lastbilen, der kommer med røret, også have is i maven.

Lastbilen skal nemlig bakkes ned mod grunden, og på hver side af lastbilen er der kun omkring 30 centimeter, hvis ikke den skal tippe.

- Én ting er at få løftet røret ned i jorden, men så er udfordringen, at røret skal manøvres ind under kabler, som giver strøm og internet til hele parken, uden at røret kapper dem over, siger Kresten Ree.

Du kan se kranførens kamp for at få røret på plads i tv-indslaget øverst i artiklen.

Videoklippet er en del af programmet 'Livet + det løse', som sendes hver torsdag og fredag på TV 2 | ØSTJYLLAND. Du kan se hele programmet her.