20 år med konstruktivt kaos i Mejlgade

600 elever gennem alternativ uddannelse

Kaospiloterne er en alternativ uddannelsesinstitution i Mejlgade i Aarhus Foto: Google Street View

Den alternative iværksætteruddannelse KaosPiloterne i Århus kan nu fejre 20 års jubilæum. 

Den 5. august 1991 trådte det første hold studerende ind på KaosPiloterne i Mejlgade i Århus. Siden er godt 600 studerende blevet færdige med uddannelsen. Og endnu et hold - det attende af slagsen - starter uddannelsen i september måned, oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Skolen blev stiftet af Uffe Elbæk, og har gennem årene levet på kanten af det etablerede uddannelsessystem. KaosPiloterne har fået penge fra Århus Kommune, Kulturministeriet og Undervisningsministeriet, og hører nu under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling gennem Århus Universitet.

Og ikke mindst har skolen selv tjent penge gennem sin kommercielle afdeling, der sælger ledelsestræning, samt kreativitets- og innovationsforløb til private og offentlige virksomheder i ind- og udland.

Gennem årene har KaosPiloterne modtaget adskillige udmærkelser og priser, som f.eks. af UNESCO for skolens nyskabende tilgang til læring. Og i 2007 udpegede det amerikanske magasin Business Week for første gang skolen som en af de 60 vigtigste skoler i verden for kreative ledere