19-årig mand slog betjent

Politiet melder om ballade i Bispehaven søndag aften

To gange på en aften måtte betjente fra Østjyllands Politi søndag rykke ud til boligområdet Bispehaven i det vestlige Aarhus.

Første gang var omkring klokken 18.15, hvor politiet blev tilkaldt, fordi der var optræk til ballade med en gruppe unge.

Ved ankomsten spurgte betjentene, hvad de hed, men det nægtede flere af dem at fortælle. En af de unge mænd blev pludselig voldelig og slog den ene af betjentene i hovedet. Han blev anholdt med det samme.

I forbindelse med anholdelsen opstod der pludselig yderligere tumult. Flere personer kom til stedet og blandede sig, fortæller politikommissær Jens-Henrik Bruun Jensen fra Lokalpolitiet Aarhus Vest til tv2oj.dk:

- Det, at vi skulle anholde ham, tændte nogle flere, som prøvede på at forhindre anholdelsen, siger han.

Fire personer inklusiv den 19-årige voldsmand blev sigtet for balladen - deriblandt en 22-årig mand, som er sigtet efter Ordensbekendtgørelsen for at have lavet ballade og gjort passiv modstand mod politiet.

En anden mand på 20 år blev sigtet for ikke at ville oplyse sit navn.

Andet besøg i Bispehaven

Senere ud på aftenen blev Østjyllands Politi tilkaldt igen. Denne gang omkring klokken 23.38, hvor vidner havde opdaget, at der var ild i nogle tæpper eller lignende materiale.

Her blev betjentene mødt af flere af de samme unge fra tidligere på aftenen. Der var ifølge politiet omkring 38 personer til stede. Flere af dem reagerede igen på uheldig vis.

To personer blev sigtet for at have lavet ballade og have givet anledning til uro.

Ifølge politikommissær Jens-Henrik Bruun Jensen er det den samme gruppe unge, som politiet gang på gang oplever problemer med:

- Det er en gruppe unge med en forfærdelig opførsel. De er meget grænsesøgende, siger han til tv2oj.dk.