Ung mand opbevarede 150.000 kanonslag

Østjyllands Politi fandt under en ransagning af en ejendom i Auning store mængder ulovligt fyrværkeri

Foto: Østjyllands Politi

Arkiv

1 af 2

150.000 kanonslag, en krysantemumbombe samt flere raketter og batterier var, hvad en patrulje fra Østjyllands Politi torsdag eftermiddag fandt hos en 18-årig mand på en adresse i Auning. Udover at meget af fyrværkeriet var ulovligt, så opbevarede manden også 10 gange så meget fyrværkeri, som man må ifølge loven.

- Han står til en klækkelig bøde på grund af den store mængde ulovligt fyrværkeri, der blev fundet hos ham. Ved gentagelsestilfælde eller under andre skærpende omstændigheder kan man også blive straffet med fængsel for besiddelse af fyrværkeri, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til tv2oj.dk.

I alt blev der fundet fyrværkeri svarende til 50 kg krudt, der blev sikret og afhentet af forsvarets ammunitionsrydningstjeneste. Politiet fandt frem til den ulovlige fyrværkeri gennem et tip fra en borger i området. 

- Det er stort set den eneste måde, vi kan finde frem til fyrværkeriet på, så vi opfordrer helt klart folk til at kontakte os, hvis de har mistanke om, at nogen har ulovligt fyrværkeri på deres adresse, siger Janni Lundager. 

Den 18-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Han blev løsladt efter afhøring.   

Læs også Vi er vilde med fyrværkeri: Tre mænd købte for 14.770 kroner