17 singler "prøvede en øbo" i weekenden

Dating-arrangementet "Prøv en øbo" løb af stablen i weekenden. 37 singler hyggede sig sammen på øen i Kattegat

De stod klar på Anholt, da 17 singler fra fastlandet tog færgen over til dating-arrangementet "Prøv en øbo" i weekenden. Arkivfoto. Foto: Privat

Der er blevet hygget i krogene på Anholt i weekenden. Singler fra hele landet har været samlet på øen til dating-arrangementet "Prøv en øbo".

I alt var 37 singler samlet, heraf 17 fra fastlandet, til fest og hygge på den lille, isolerede ø i Kattegat.

Det var været fuldstændig fantastisk. Alle har været så glade.

Anja Rhode, initiativtager, "Prøv en øbo"

- Det var været fuldstændig fantastisk. Alle har været så glade, fortæller Anja Rhode, der er en af initiativtagerne til arrangementet.

Og der er blevet flirtet igennem på øen, hvor der til dagligt bor 150 mennesker.

- Der har været gang i den rundt omkring. Men jeg udleverer ikke nogen, fortæller en grinende Anja Rhode.

Hun er meget tilfreds med deltagerantallet, der har gjort det præcis så personligt, at alle har haft tid til at tale med hinanden.

Læs også Prøv en ø: Anholt tilbyder gratis hus i tre måneder

Projektet er lykkedes

Men har de 37 singler så fundet hinanden?

- Der er blevet dannet lidt par hist og her. Og så er der blevet snakket og hygget meget, fortæller Anja Rhode.

Hun kan ikke sige, om det bliver til noget i fremtiden, men hun håber og tror på, at flere af singlerne også vil mødes igen. 

Læs også Stor interesse for at 'prøve en øbo'

- Det hele er jo lidt specielt. Vi har jo faktisk mødt hinanden først, og så kan vi skrive sammen bagefter. Det plejer jo at være omvendt ved dating, siger Anja Rhode.

Mit succeskriterie var, at mindst to skulle holde hinanden i hånden. Og det lykkedes, da færgen sejlede herfra.

Steffen Kjeldgaard, deltager, "Prøv en øbo"

Steffen Kjeldgaard er fra Anholt og var med til weekendens dating-arrangement. Han har også været med i planlægning, og for ham var målet klart:

- Mit succeskriterie var, at mindst to skulle holde hinanden i hånden. Og det lykkedes, da færgen sejlede herfra, fortæller Steffen Kjeldgaard.

Det var dog ikke en øbo, der så hurtigt fandt lykken. Det var to jyder, der kunne slutte weekenden med fingrene flettet.

Læs også 25-årige Anders fik stjålet sin identitet på Tinder

Sjov på havnen

Hele weekenden har været præget af smil og grin, og allerede ved ankomsten fredag blev deltagerne fra fastlandet festligt modtaget.

- Vi stod med rollatorer og krykker på havnekanten, da de kom. Der blev ansigterne måske lidt blege på færgen, men det hele var bare én stor joke, fortæller initiativtager Anja Rhode.

Da singlerne ser, at øboerne ligner nogen, der er stukket af fra et plejehjem, råber en mand; hvornår sejler færgen tilbage igen!

Steffen Kjeldgaard, deltager, Prøv en øbo

Ombord på færgen var også Steffen Kjeldgaard, der havde været på fastlandet for at ordne nogle opgaver.

- Da singlerne ser, at øboerne ligner nogen, der er stukket af fra et plejehjem, råber en mand; hvornår sejler færgen tilbage igen!, fortæller Steffen Kjelgaard med et smil på læben.

Uge 34 er udnævnt som single-uge

Interessen for arrangementet har været meget større end de 37 deltagere. I Facebook-gruppen "Prøv en øbo" er der i skrivende stund næsten 500 medlemmer.

Den store interesse har medført, at uge 34 er blevet udnævnt som single-uge på øen, og her forventer Anja Rhode, at endnu flere kommer forbi.

- Der er blevet lagt en masse billeder ind i Facebook-gruppen, så de andre medlemmer bliver nok misundelige over, at de ikke var med, fortæller Anja Rhode.

04:08

VIDEO: Det er ikke første gang, at der sker spændende ting på Anholt. I 2017 kunne en familie flytte gratis til øen i tre måneder. Indslaget er fra februar 2017.

Luk video