16-årig indlagt efter voldtægt

Vidner søges efter en særdeles grov voldtægt af pige, der netop var stået af bussen i Brabrand.

En pige på 16 år blev slået og fik flere skader, da hun blev voldtaget af en ung mand natten til lørdag i Brabrand. Pigen var fortsat indlagt på hospitalet lørdag formiddag, oplyser kriminalpolitiet, som søger hjælp fra offentligheden. På Park Allé i Århus stod pigen i tidsrummet mellem klokken halv et og et på en bus, der kørte mod Brabrand. På Edwin Rahrs Vej i Brabrand lige ved Bazar Vest stod hun af for at gå hjem til sine forældre. Men samtidig stod en ung mand ud af bussen. Han fulgte efter pigen og tvang hende med sig mod containeropsamlingspladsen på hjørnet af Hejredalsvej og Lottesvej. Her foregik forbrydelsen.

- Pigen besvimede. Da hun vågnede, løb hun hen til Hejredalskollegiet, og herfra foretog man anmeldelse klokken 02.10, siger kriminalkommissær Mogens Brøndum. Politiet tilkaldte en ambulance til pigen og indledte en større efterforskning, som lørdag formiddag også involverede gennemsøgning af stisystemet ved Bentesvej og Lottesvej med hunde. Overfaldsmanden var iført en sort kasket, sort cardigan og sorte bukser. Han er først i 20'erne og beskrives som udlænding. Han talte dårligt dansk.

- Vi vil meget gerne have hjælp til at identificere ham på trods af det sparsomme signalement, siger kriminalkommissæren. Desuden efterlyser politiet vidner, der sad i bussen mod Brabrand. Endvidere er man interesseret i at tale med mennesker i Brabrand, som hørte pigens skrig. Undervejs mistede pigen sin brune stoftaske med mobiltelefon og pung. Hvis folk i området finder tasken, bør politiet have besked.

/ritzau/