155 elever er ikke mødt op

En uge efter klokken ringede ind for første gang efter sommerferien, mangler der stadig 155 børn i de århusianske folkeskoler.

En foreløbig opgørelse fra Århus Kommunes integrationsafdeling viser, at det især er skoler med mange to-sprogede, der oplever problemet.

Og det er problematisk, at børnene ikke starter i skole samtidigt med deres kammerater, mener en skoleleder. For de går måske glip af det sammenhold, der knyttes i begyndelsen og andre af de ting, der kendetegner skolestart.

- Da jeg først begyndte på Nordgårdskolen var det omkring 20 procent af eleverne, som ikke var mødt op den første skoledag efter ferien, og det var noget vi i de efterfølgende år arbejdede meget systematisk på med opfølgning på hvert enkelt tilfælde. Det er også noget af det, vi arbejder på her på Søndervangskolen, hvor vi kontakter forældrene og fortæller, at det her er uacceptabelt og ikke til gavn for barnet, siger skoleleder Rani Hørlyck til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På Søndervangskolen er problemet dog ikke så udtalt.

Her er fire elever ikke begyndt i skole efter sommerferien.

- Man kan sige, at fire er fire for mange, men det er et tal, vi kan håndtere, siger hun.

De fire elevers forældre vil blive kontaktet af skolen. Ifølge skolelederen er en af de mest brugte undskyldninger, at man er på ferie, da det er billigere at rejse nu end i skolernes ferie.

Se mere i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30.