1.500 østjyder til landsstævne

23.280 sportsfolk indtog Esbjerg

1 af 5

DGI's landsstævne er fløjtet igang. 23.280 danske sportsfolk giver den gas - heriblandt 1.500 østjyder.

 

4.-7. juli løber DGI's landsstævne af stablen. Og denne gang er der flere østjyder med end nogensinde før. Faktisk har hele 1.500 af slagsen taget turen til Esbjerg for udfolde sig i deres respektive sportsgrene.

- Det er en markant stigning i antallet af deltagere fra Østjylland, som vi er utroligt glade for på deltagernes vegne i DGI Østjylland. 1.500 østjyder får nu fire dages idræt og fest i Esbjerg under sloganet ' himmel, hav og hinanden', og det er værd at glædes over, siger formand for DGI Østjylland, Hans Jørgen Hvitved.

Går over i historien 

Med 23.280 deltagere er landsstævnet det næstestørste i historien - kun overgået af stævnet i Silkeborg i 1998.

- Vi er rigtigt glade for, at så mange unge er klar til at tage del i energien i Esbjerg. Den store interesse viser, at de unge også er til store idrætsbegivenheder, hvor de både kan dyrke idræt individuelt og sammen med andre, siger DGI's direktør Søren Brixen.

DGI's landsstævne startede oprindeligt tilbage i 1862, hvor der kun var cirka 100 skytter på deltagerlisten. Siden da er der løbet meget vand under broen, og i dag er landsstævnet blevet en stor idrætsfestival med tusinder af deltager, forskellige sportsgrene og masser af tilskuere.