150 unge skabte uro i Gellerup: Flere kastede sten mod politiet

En simpel bøde for en trafikforseelse udviklede sig voldsomt mandag aften på Karen Blixens Boulevard i det vestlige Aarhus

Det var på den nye Karen Blixens Boulevard, der fører gennem Gellerupparken og forbinder Edwin Rahrs Vej og Silkeborgvej, at uroen mandag aften brød ud. Foto: Google Street View

En patrulje fra Østjyllands Politis lokalstation i det vestlige Aarhus fik selskab af op mod 150 unge, da de mandag aften kl. 21.30 anholdt to personer på 21 og 25 år for at have talt grimt til betjentene. Forinden var de blevet stoppet for en trafikforseelse.

- Der kom så en masse unge fra området til, der havde en mening om det, politiet foretog sig. Hvad årsagen var til, at der pludselig var så mange unge samlet, er svært at sige, siger politiinspektør hos Østjyllands Politi Jan Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Fuld mand svinede politiet til og blev anholdt med kniv

Flere af de unge var så oprevet over politiets anholdelser, at de kastede sten mod de efterhånden mange betjente, der var blevet kaldt til Karen Blixens Boulevard, hvor tumulten var opstået.

- Heldigvis kom ingen af vores folk alvorligt til skade. I alt blev ni personer anholdt, hvoraf de otte af dem blev løsladt igen efter afhøringer. En 23-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør for at skubbe og sparke en politimand, der var i gang med anholdelse af en anden, oplyser Østjyllands Politi.

Er fortsat sigtet

Alle de anholdte er fortsat sigtet for forskellige forbrydelser – fem for vold mod politiet, en for at forsøge at befri en anholdt og de resterende for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Læs også Aftentur endte galt: Gammel motorcykel brød i brand

- De sager kører så nu, men derudover er vi i tæt dialog med Aarhus Kommune om vores indsats i området. Der er ingen grund til, at de lokale skal være nervøse på grund af gårsdagens uro, siger Jan Andersen.

Ifølge politiinspektøren er der ikke ekstraordinært mange uroligheder i Aarhus-bydelen for tiden. Politiet ser således gårsdagens episode som et enkeltstående tilfælde.

- Der er heller ikke tale om bandemedlemmer, som blev anholdt i går. Det er typisk unge mennesker fra nærområdet, siger Jan Andersen.