150 kilo tung skulptur stjålet fra kirkegård

Fredag morgen er tyve stukket af med skulpturen 'Fløjtespilleren' fra Nordre Kirkegård

Sådan ser den stjålne skulptur ud Foto: Randers Kommune

Figuren blev stjålet fra Nordre Kirkegård i Randers Foto: Google Maps

1 af 2

At byttet vejede 150 kg har tilsyneladende ikke holdt en gruppe tyve tilbage, da de fredag morgen mellem kl. 5 og 7 stjal bronzeskulpturen 'Fløjtespilleren' fra Nordre Kirkegård i Randers.

Skulpturen er købt i Tyskland for omkring 150.000 kr., og Randers Kommune, der ejer den, beder nu offentligheden om hjælp. På deres Facebook-side opfordrer de folk til at dele billedet med den nu stjålne skulptur.

Kirkegård hærget af tyve

Kommunen har en formodning om, at den er kørt væk i en bil eller varevogn, da tyvene efterlod hjulspor i sneen.

Flere gange har tyve været på spil ved gravsteder på kirkegården, hvor forskellige effekter er stjålet.

Ikke første gang på Nordre Kirkegård

- Det er meget kedeligt for at sige det mildt. Jeg synes også, det er respektløst, for på kirkegården er der sorg, der skal bearbejdes, og hvis man kommer til et gravsted, der helt er forsvundet eller er blevet udsat for hærværk, så forstyrrer det jo meget, har kirkegårdsleder Allan Rask tidligere udtalt til tv2oj.dk.

Søsterens urne blev stjålet

I februar sidste gang gik det sågar ud over en urne, der blev gravet op fra et gravsted. Dengang valgte gerningsmændene at placerede urnen ved et andet gravsted.

I den konkrete sag med tyveriet af 'Fløjtespilleren' vil Østjyllands Politi gerne høre fra borgere, der har oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Sådan skriver Randers Kommune på sin Facebook-side om tyveriet: