15-årig truede Yahya Hassan

- Han svinede min gud og profet til

En 15-årig dreng truede i en kommentar på Facebook digteren Yahya Hassan med en smertefuld død.

- Jeg var bare på Facebook. Jeg så videoen med Yahya Hassan på Facebook. Han svinede min gud og min profet til. Folk skrev, at det var godt, men det var ikke godt for noget.

Sådan forklarede en 15-årig dreng ved Retten i Glostrup, hvor han er tiltalt for at have truet digteren Yahya Hassan, hvad han lavede 7. oktober 2013 om aftenen.

Den 15-årige skrev den aften følgende på DR2 Deadlines facebookside ifølge anklageskriftet:

"Må han få en smetefuld død og ligeledes alle jer klamme beskidte racister som støtter den hund!"

"Hvad pet passer på ham? ingen kan passe på ham den manden har gravet sin egen rav."

I retten forklarede den 15-årige dreng, at han ikke havde gjort sig store overvejelser om, hvad han skrev, men at han ville skrive noget - ligesom alle andre.

- Der var over 6000 kommentarer, og halvdelen var fra folk med indvandrerbaggrund, der også svinede ham til. Jeg tænkte ikke mere over det, før politiet kom, siger den 15-årige i retten.

Den 15-årige benægter ikke, han havde skrevet kommentarerne på det sociale netværk Facebook, men han nægter sig skyldig i forsætligt at have truet digteren.

Tiltalen er rejst af Københavns Vestegns Politi, men det var digteren selv, der 8. oktober 2013 rettede henvendelse til politiet, idet han ønskede at anmelde truslerne på Facebook.

Yahya Hassan er ikke selv til stede i retssalen.