15-årig anholdt for gaderøveri

En 53-årig mand blev slået i hovedet med et askebæger og en ølflaske, da han nægtede at udlevere sine penge til to teenagedrenge.

En 15-årig dreng blev torsdag anholdt sigtet for et voldsomt gaderøveri mod en 53-årig mand, oplyser politiet i Århus. Dermed har politiet anholdt to unge mænd for overfaldet.

Den 6. august i år blev den 53-årige overfaldet af to unge ved sin bopæl. Gerningsmændene tvang manden ind i lejligheden, hvorefter de krævede, at han skulle udlevere penge og andre værdier.

Den 53-årige nægtede at give efter, hvilket resulterede i, at den ene gerningsmand tog et tungt askebæger, som han efterfølgende bankede flere gange mod den 53-åriges hoved. Medgerningsmanden holdt sig heller ikke tilbage, idet han snuppede en ølflaske, som han slog løs med.

Da den 53-årige mand til sidst segnede om på gulvet, begyndte de at sparke ham over alt på kroppen, hvorefter det lykkedes dem at få 'overtalt' manden til at udlevere pung, mobiltelefon samt nøgler.

Den 15-årige fremstilles i retten i Århus i morgen. Hans kammerat er allerede varetægtsfængslet, da han også er sigtet for røveri mod Hasselager Nærbutik. /ritzau/