14 tons mad til asylcentre

Flygtninge får mad, der skulle være destrueret

Der er chilli con carne i gryderne på asylcentrene i den kommende tid

Firmaet Bonduelle har tømt sit lager i Horsens for 14 tons mad på vej til destruktion og i stedet givet det til beboerne på tre asylcentre hos Dansk Røde Kors. Det drejer sig om 37.000 pakker røde kidneybønner og cirka 1600 dåser gourmetmajs.

Redningsaktionen for bønnerne og majsen er iværksat af producenten Bonduelle sammen med detailkæden Rema 1000 og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

- Beboerne er meget glade og taknemmelige. Med alle de bønner skal jeg vist til at lære mine 350 drenge at lave chili con carne, siger Helle Jørgensen, afdelingsleder for center Avnstrup & Sigerslev.

Hun forsikrer, at overskydende mad bliver fordelt til Røde Kors' øvrige centre, således at intet mad går til spilde. De store mængder mad betyder både, at beboerne på asylcentrene får pengene til at strække længere og, at de får ernæringsmæssigt god mad.

Den megen mad var blevet til overs, fordi Bonduelle har skiftet emballage. Normalt ville overskydende varer blive sendt til velgørenhedsprojekter via koncernens forbindelser i Frankrig eller alternativt til destruktion.

- Et samarbejde med Stop Spild Af Mad og Røde Kors er en meget positiv løsning for os, som vi helt sikkert vil tænke i igen, hvis vi skulle stå i en lignende situation, siger Peder Andersen, administrerende direktør i Bonduelle Nordic A/S. 

Maden fra Bonduelle er mindst holdbar til 1. august. Hos Røde Kors forsikrer man, at al maden vil blive tilberedt og spist inden da.