14 bz'ere anholdt i Århus

Unge bz'ere sigtes for vold, efter at de tidligt i morges kastede flasker med urin efter politiet.

Et par ugers besættelse af et hus i det indre Århus blev tidligt torsdag morgen stoppet, da en større politistyrke trængte ind i huset og fjernede 14 unge.

- De havde barrikaderet sig, så vi var nødt til at bruge kædesave for at komme ind, siger politiinspektør Morten Anker Jensen fra Århus Politi.

Operationen blev heller ikke gjort nemmere af, at besætterne havde fjernet den indvendige trappeopgang fra 1. til 2. sal.

Politiet fik anmeldelsen om besættelsen af den tre etager høje ejendom i Mejlgade 39 sidst i maj, og siden da har ordensmagten taget tilløb til aktionen, som begyndte torsdag morgen klokken 04.15.

- Det tog 20 minutter, fra vi sagde 'go', og indtil alle 14 var anholdt, siger politiinspektøren.

Enkelte af de unge sigtes for vold mod politiet, fordi der blev kastet med flasker med urin og maling mod betjentene. Nogle af de unge kommer fra Århus, andre er fra Horsens, Skanderborg og Silkeborg.

Det er tredje gang i år, at politiet er ude for at fjerne besættere. Første gang var i januar, da unge havde indtaget en bunker fra krigens tid, i sidste måned gjaldt det Thorsvej, og senest var det altså en ejendom i Mejlgade.

Politiet siger, at der i de tre aktioner er flere gengangere. /ritzau/