13 skoleelever afhørt efter stenkast mod tog

Elever på en lejrskole ved Tange Sø har formentlig kastet sten mod et tog, der kørte forbi

13 elever fra 7. klasse fra Tirsdalens Skole i Randers blev onsdag afhørt i forbindelse med en episode, hvor der blev kastet sten mod et forbipasserende tog. Toget kørte forbi den lejrskole, som eleverne var på nær Tange Sø.

- Det er alvorligt, når man udsætter andre for fare. Der er overskredet en klar grænse. Man udsætter ikke andre for fare. Det har vi talt en del med eleverne om. Vi er også lettede over, at der ikke er sket personskade, siger skolechef i Randers Kommune Henrik Johansen til tv2oj.dk.

Læs også 16-årig havde ikke nogen forklaring på kast mod motorvej

Alvorlig sag
Der er sket skade på selve toget, men der er ikke sket nogen personskade. Både Tirsdalens Skolen og Randers Kommune tager sagen meget alvorligt.

Flere elever har været indblandet i episoden, men det er langt fra sikkert, at alle 13 elever har været indblandet. Det skal Midt- og Vestjyllands Politi nu til at lægge fast.

- Forældre og lærere har talt med alle eleverne, ligesom politiet har talt med en række elever. Det er derfor en politisag, som politiet tager hånd om, siger Henrik Johansen.

Læs også Dødsens farligt stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

Henrik Johansen fortæller, at eleverne, der alle er i 13 års-alderen, har haft deres forældre ved deres side, mens de har talt med politiet.

Lejrskolen fortsætter
Der er i alt 161 elever fra 7. klasse på Tirsdalens Skole afsted på lejrskole i disse dage. Skolen er en overbygningsskole, og derfor har turen fungeret som en rystesammentur.

For skolechefen er det meget vigtigt, at lejrskolen fortsætter som planlagt for alle de andre elever.

- For skolen handler det om, at eleverne nu fortsætter lejrskolen og det pædagogiske arbejde i at ryste nye klasser godt sammen. Det skal de have ro til, siger Henrik Johansen.