Udvisning sat i bero: 13-årig pige får lov at blive i Danmark

Sagen er sat i bero, imens Udlændingenævnet behandler familiens klage. Yiming får lov at blive i landet indtil videre

Yiming skulle egentlig forlade landet inden den 31. maj

13-årig Yiming Liu skulle i dag forlade landet, da Udlændingestyrelsen afslog hendes families ansøgning om familiesammenføring, men sagen er sat i bero, imens Udlændingenævnet behandler hendes families klage.

Det siger hendes advokat Jacob Engelbrechtsen til TV 2 onsdag formiddag.

Læs også 13-årigs stedfar: Hvis de udviser hende, udviser de også mig

Advokaten vurderer at behandlingstiden er omkring 7 måneder.

Klagede til Udlændingenævnet

Hendes stedfar og mor og valgte sammen med deres advokat at klage til Udlændingenævnet over Udlændingestyrelsens afslag på familiens ansøgning om at blive familiesammenført

13-årige Yiming Liu kom til Danmark sammen med sin kinesiske mor, Zhan Xu, i september sidste år, hvor de søgte om familiesammenføring. 

02:31

VIDEO: Familie og venner er lettede og ovenud begejstrede, over at udvisningen af den 13-årige Yiming Liu er sat i bero. Se dem få den glade besked her.

Luk video

Hendes mor er gift med danske Kjeld Gaard-Frederiksen, der mødte Zhan Xu, da han var udsendt med forsvaret.

I sidste uge fik de svar på deres ansøgning om familiesammenføring. Moren kan blive, men Yiming Siu må rejse.

Læs også Indsamler underskrifter mod udvisning af 13-årig: Over 5000 har skrevet under

13-årige Yiming har ifølge Udlændingestyrelsen ikke ”mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration”. Derfor har de givet afslag på familiens ansøgning om at blive familiesammenført.

Stor støtte til familien

Afgørelsen kom bag på både familien og venner, da Yiming Liu går i dansk skole og ifølge skolen trives og klarer sig så godt, at hun efter sommerferien skal begynde i en almindelig 7. klasse. I dag går hun i modtageklasse.

En forælder til en klassekammerat startede derfor en indsamling imod Yiming Lius udvisning, og onsdag formiddag har omkring 6000 skrevet under på, at hun skal blive i landet.