13-årige frivillige til VM: Vi er en del af noget stort

Verdensmesterskabet i håndbold lakker mod enden, og tre U14-spillere deler frivilligt tusindvis af flag ud til finalen, hvor Danmark møder Norge.

02:07

VIDEO: Mikkel, Asger og Noah er gode venner. Og så er de frivillige til VM-finalen i håndbold.

Mange danskere tæller efterhånden minutter til kampstarten på VM-finalen i håndbold. Men bag arrangementet ligger der hårdt arbejde, og tre 13-årige håndbolddrenge fra Silkeborg har knoklet frivilligt hele dagen for at gøre klar.

Læs også Stormagasin lukker alle butikker: Skal nå hjem til håndboldkamp

- Vi har været ude og lægge flag og brochurer på pladserne. Man er på en måde en del af det, når man er hjælper. Det bliver fedt, tror jeg, siger Noah Hyldgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Man får kuldegysninger. Man bliver en del af noget stort. Et fællesskab.

Mikkel Thorsø Nielsen, Frivillig under VM-finalen

Drengene har været frivillige hjælpere på to kampe under verdensmesterskabet, og ved rent held skal de søndag være med til turnerings helt store afslutning – nemlig finalen.

- Stemningen, når der bliver sunget nationalsang, er hel vild. 15.000, der bare synger i kor. Man får kuldegysninger. Man bliver en del af noget stort. Et fællesskab, siger Mikkel Thorsø Nielsen.

Mikkel Thorsø Nielsen får kuldegysninger, når 15.000 mennesker sammen synger slagsange.

Masser af ros og opbakning

Drengene har endnu ikke mødt landsholdsspillerne, men de har mødt mange spillere fra håndboldklubben BSV, som er den lokale topklub, hvor de kommer fra.

Man kan godt være venner, selvom ens hjemlande er mod hinanden i aften.

Og det er noget, der giver fornyet energi, når man har delt flag og brochurer ud i timevis.

- Nogle gange siger kommentatoren også, at folk skal give en hånd til de frivillige. Og det er fedt nok, så får man lige noget ros, siger Noah Hyldgaard, der selv spiller playmaker på sit håndboldhold.

Uanset, hvordan finalekampen mod Norge ender, har de tre venner fået en oplevelse for livet. For selvom det føles godt at dele de danske flag ud, så hamler det ikke op med den følelse, man får under kampen.

Der skal uddeles mange brochurer og flag, før drengene holder fri.

- Stemningen er meget fed. Folk råber og skriger, når der bliver scoret mål. Man får det fedt, og man bliver revet med, siger Asger Sejdelen til TV2 ØSTJYLLAND.

Der kommer 15.000 mennesker og ser braget mellem Danmark og Norge, der tidligere i turneringen har spillet mod hinanden. Her vandt Danmark 30-26, og de tre håndboldfans håber, at Hansen, Landin og resten af de danske drenge kan gentage succesen.

Læs også Elevers fremtid på skolen er usikker efter voldsom brand

- Jeg glæder mig til at komme ud og se en mega fed kamp med Danmark, der forhåbentlig skal ud og tæske Norge, siger Mikkel Thorsø Nielsen.