12.000 løbere tog turen gennem Aarhus: Krigsveteranen Mikael var med

Mikael Nielsen brækkede ryggen efter mødet med en vejsidebombe i Afghanistan. Søndag gennemførte han Aarhus Halvmarathon

01:49

Mens mange brugte weekenden på fest og musik til Northside Festival, så valgte andre at tage en løbetur i stedet.

Faktisk valgte hele 12.000 mennesker løbeturen. Søndag var det nemlig tid til det årlige Bestseller Aarhus City Halvmarathon, hvor flere tusinde løbere tog turen gennem de aarhusianske gader. En af dem var krigsveteranen Mikael Nielsen.

Læs også Marathon i Aarhus: Sådan påvirkes trafikken

Han var udsendt til Afghanistan, hvor han brækkede ryggen to steder efter mødet med en vejsidebombe, og det er noget, der stadig påvirker ham den dag i dag.

- Man skal lære at leve med de her ting, så man kan få en ordentlig hverdag og ikke bare gå hjem og sove efter arbejde, fordi man har haft så mange smerter, siger Mikael Nielsen. 

Støtter krigsveteraner 

Mikael Nielsen er en del af Team Veteran, som er en forening, der støtter krigsveteraner til en bedre hverdag gennem motion.

02:46

Forskeren Andreas Roepstorff fortæller, hvorfor så mange vælger at løbe langdistanceløb.

Luk video

Derfor løber Michael ikke alene, med sig har han sin medløber Stefan Hylleborg, som skal støtte Mikael Nielsen på ruten.

- Man skaber et bånd, og jeg er jo som en mentor for min løber, Mikael. Det betyder rigtig meget for mig, at jeg kan hjælpe ham med at få mere overskud i hverdagen, og at han kan sætte sig nye mål, siger Stefan Hylleborg.

Læs også Kronprinsen løber med Aarhus i anledning af rund fødselsdag

Løbet blev gennemført af både løber og medløber, og det på trods af, at det så lidt svært ud, da 15 kilometer var tilbagelagt.

- Der begyndte jeg at få rigtig ondt i hoften, og jeg kunne mærke, at hele kroppen gjorde ondt, men vi kom jo i mål til sidst på grund af en person, der står her ved siden af mig, siger Mikael Nielsen. 

TV2 ØSTJYLLANDs reporter Malthe Jensen løb med under årets halvmarathon, han filmede hele turen og snakkede med de andre løbere. Herunder kan du se, hvordan det så ud: