120 børn samlet i stort julekor i Musikhuset

Onsdag aften giver skolekor sammen med Aarhus Symfoniorkester koncert

01:45

1 af 2

Musikhuset Aarhus danner onsdag aften rammen om en speciel julekoncert. Det er 120 børn i et skolekor, der sammen med Aarhus Symfoniorkester, byder indenfor til julehygge. Børnene selv nyder fællesskabet og pauserne.

- Det er meget sjovt at synge i et stort kor med alle mulige andre. Så klarer man det lettere uden at være genert, fortæller Jakob Jordan Krisensen fra 3. klasse på Engdalskolen.

Han har sammen med klassekammeraterne fra koret øvet for at være helt klar til aftenens koncert.

- Vi har brugt meget af vores fritid og skoletiden, og nu er det bare sjovt at være her. Og det er også sjovt i pauserne, medgiver Anne Modube Rauonholt.

Blander aldersklasserne i koret

Udover at give børnene og forhåbentlig de fremmødte tilskuere en stor oplevelse, så har man også forsøgt at bringe forskellige årgange sammen i det store kor.

- Generalprøven gik rigtig godt, og vi har trænet på at være forskellige aldre sammen. Det har vi gjort i dag og på skolen inden, lyder det fra Carla Philippa Müller, som til daglig går i 5. klasse på Forældreskolen.

Julekoncerten gik i gang kl. 19 i Symfonisk Sal i Musikhuset, og den bliver ledet af den kendte dirigent Helle Høyer Vedel.

Se interviews med de unge sangere øverst.