11/11 11 bliver der kø på rådhusene

Mange vil have et-taller i vielsesringen

Foto: Flickr

Østjyske kærestepar jagter en enestående bryllupsdato, og det kommer til at give travlhed om præcis tre måneder på blandt andet Ebeltoft Rådhus, hvor risene vil fyge om brudepar på trappen foran det gamle rådhus. Det fortæller DR Østjylland.

Datoen den 11/11-2011 er nemlig allerede blevet et tilløbsstykke for giftelystne par, fortæller giftefoged og sagsbehandler Kit Kølner.

- Syv par har allerede booket datoen. Vi har desuden rigtig mange, der ringer og spørger, om vi har vielser den dag, så der skal nok blive rigtig mange vielser, siger Kit Kølner til DR Østjylland.

Den 8 august 2008 blev 30 par viet på rådhuset, men den rekord vil blive slået, mener Kit Kølner. Og selvom det kræver tre giftefogeder og eventuel inddragelse af pauser, er Kit Kølner ikke i tvivl om, at rekorden enten bliver matchet eller slået.

På vielseskontoret i Aarhus Kommune er det heller ingen hemmelighed, at østjyske par vil have ettaller indgraveret i vielsesringen.

Ifølge chef for borgerservice Lene Hartvig Danielsen er der normalt plads til 16 vielser på en almindelig hverdag, men på nuværende tidspunkt står der allerede 12 par under den enestående dato, og derfor har kommunen valgt at fjerne loftet for antallet af vielser på byens rådhus om præcist tre måneder.

- Det er ligeså populær en dag som 10/10 2010, siger Lene Hartvig Danielsen.