11 østjyske kommuner går sammen om bedre erhvervsservice

Ny samarbejdsaftale mellem kommunerne betyder, at jobcentre internt vil koordinere opgaverne på tværs af kommunegrænser

Foto: Colourbox

Fremover behøver de østjyske virksomheder kun at henvende sig til det lokale jobcenter for at få den rette hjælp fra rette sted, når de er på jagt efter arbejdskraft.

11 østjyske kommuner er gået sammen om at styrke rekrutteringsservicen over for erhvervslivet, så det bliver mere effektivt og mindre besværligt for virksomhederne.

Læs også Tilbud til sårbare randrusianere står til at lukke

Skanderborg, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Aarhus, Randers, Silkeborg, Hedensted, Odder, Samsø og Favrskov Kommune står bag den nye aftale, som skal sikre, at jobcentrene bliver en mere professionel samarbejdspartner for områdets virksomheder. 

Forhåbentligt giver det erhvervslivet endnu bedre mulighed for at skaffe den nødvendige arbejdskraft og vækste, siger borgmester i Favrskov Kommune Nils Borring (S) i en pressemeddelelse.

Læs også 'Jeg er glad for at arbejde i stedet for at gå på jobcenter'

Helt konkret betyder den nye samarbejdsaftale mellem kommunerne, at virksomhederne fremover skal henvende sig til sit lokale jobcenter, og så vil de 11 jobcentre internt koordinere opgaverne på tværs af kommunegrænser.

Alle virksomheder vil blive kontaktet inden for 24 timer efter henvendelse, for at aftale den ønskede service fra jobcentrene. Den efterfølgende hjælp kan både være i form af rådgivning og en liste med et antal relevante kandidater, som virksomheden kan kalde til jobsamtale. Eller hjælp til alternative løsninger som virksomhedspraktik, løntilskud og opkvalificering.