11 mio. til Aarhus og Randers

Stor A.P. Møller-donation til østjysk skoleprojekt

01:41

Foto: Colourbox

1 af 2

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal har doneret 11.390.000 kroner til et nyt østjysk skoleprojekt.

Projektet, Professionelle læringsfællesskaber - som drivkraft for elevernes læring og trivsel, er et treårigt projekt, der skal udvikle lærere og pædagogers kompetencer og skabe nye læringsfællesskaber i skolerne i Aarhus og Randers. Målet er, at øge elevernes læring og trivsel.

Rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek, glæder sig over donationen fra A.P. Møller Fonden.

- Folkeskolereformens fokus på effekten af undervisningen kræver, at både ledere og medarbejderne får udviklet deres praksis og måde at samarbejde på. Med den meget flotte donation får en række skoler mulighed for at erhverve sig nye kompetencer og skabe nye læringsfællesskaber, der styrker rammerne for elevernes læring, så de bliver udfordret og derved bliver så dygtige, som de kan, siger han i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter ti skoler i område Horsensvej og Grenåvej Øst samt alle skoler i Randers Kommune, herunder 17.000 elever, 1335 lærere og 614 pædagoger fordelt på 34 folkeskoler og tre specialskoler.

I videoklippet øverst kan du høre skoleder på Risskov Skole Anne Littauers reaktion på donationen.