100.000 kr. til OL-atleter

Sejlere får økonomisk boost frem mod OL

Frem mod OL i Rio i 2016 får de to aarhusianske 49er FX-sejlere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard nu økonomisk vind i sejlene med hjælp fra den olympiske komité.

Hver især modtager de to VM sølvvindere 100.000 kroner i et olympisk scholarship. Pengene kan pigerne selv råde over for eksempel i forbindelse med den daglige træning, specialtræning, træningslejre og udgifter i forbindelse med deltagelsen ved OL i 2016.

- Det er helt vildt fedt. Vi blev overrasket og glad, for sejlads er vildt dyrt. Vi skal nok bruge pengene til deltagelsesstævner, transport af både og måske en specialtræner, fortæller Ida Marie Baad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Sejlere klar til OL i Rio

Det er Danmarks Idrætsforbund, der har udvalgt ni atleter til at modtage scholarshipet fra den internationale olympiske komité.

- Gruppen, der får det her scholarship, har rigtigt gode muligheder for at kvalificere sig. Ida og Marie rammer rigtig godt i gruppen, da de er unge, og i en sport, hvor støtten gør en forskel. Vi vil gerne flytte atleterne fra at være semifinalister til finalister, og her kan pengene gøre den ekstra forskel, siger OL-chef i Danmarks Idrætsforbund Morten Rodwitt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er klart, at jo mere ro, der er på økonomien, desto mere kan vi koncentrer os om træning, så det har en indflydelse. Samtidig slipper vi for at bruge tid på at finde sponsorer, siger Ida Marie Baad.

De to sejlere der til dagligt sejler i Aarhus Sejlklub underskriver i dag kontrakten, der sikrer støtten de næste to år.