10.000 borgere vil have en ny lufthavn

Foreningen 'Lufthavn til Aarhus' indsamler underskrifter for, at kunne lægge pres på politikerne

Aarhus skal have en ny lufthavn med et større passagergrundlag og bedre infrastruktur.

Det er missionen for foreningen 'Lufthavn til Aarhus', som i to et halvt år har indsamlet underskrifter mod den nuværende lufthavnssituation, som foreningen beskriver som 'under al kritik'.

I dag rundede indsamlingen 10.000 online-underskrifter fra både borgere og erhvervslivet.

- Det er jo stort at nå sådan en milepæl i og med, at vi har et erhvervsliv der bakker op, siger talsmand Lasse Thomasssen til tv2oj.dk.

K: Vi fortsætter planer om ny lufthavn

Foreningen 'Lufthavn til Aarhus' består af seks mænd fra Aarhus, som betegner sig selv som en gruppe helt almindelige borgere, der brænder for en sag.

- Nogle tror, vi er fra Liberal Alliance, men det er vi altså ikke. Vi har forskellige politiske overbevisninger, understreger Lasse Thomassen.

Sagen er, at de vil have en ny lufthavn tættere på Aarhus. Om det overhovedet er realistisk skal en forundersøgelse bestilt af Aarhus Kommune give svar på.

Undersøgelsen skal se på konsekvenserne af et nyt lufthavnsbyggeri, hvad angår blandt andet samfundsøkonomi, passagergrundlag, finansiering og drift.

- Det er positivt, at det erhvervsmæssige bliver undersøgt. Hvad vil en ny lufthavn skabe af arbejdspladser? Hvilke afledte effekter vil den have?, siger Lasse Thomassen.