1000 skunkplanter beslaglagt på Djursland: Betjente gik efter lugten

I weekenden blev et skunklaboratorium i Kolind ryddet af politiet

Skunk i lange baner. Foto: Østjyllands Politi

Omkring 1.000 skunkplanter blev i weekenden beslaglagt, da Østjyllands Politis specialpatrulje ryddede to skunklaboratorier.

Det ene ved Rønde, det andet ved Kolind i Syddjurs Kommune.

Vi ser ofte, at folk dyrker skunk i gamle bygninger i affolkede områder, hvor de tror, at de ikke bliver opdaget.

Carsten Kousgaard, vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi

Ifølge Østjyllands Politis pressetjeneste var en patrulje på en adresse ved en mindre by i nærheden af Rønde i forbindelse med en anden sag.

En dunst - eller duft - ramte betjentenes næser, da de gik ind i huset. Det viste sig, at en stor del af loftsarealet blev brugt til at dyrke skunk på.

Husets 22-årige ejer erkendte, at det var hans planter, som han dyrkede med henblik på at sælge. Han blev anholdt og sigtet for narkosalg.

Læs også Mand død på genbrugsplads: - Vi kan ikke adskille tung trafik fra borgerne

Står til fængselsstraf

Lørdag gik det på samme måde for en 29-årig mand fra Kolind. Her fik Østjyllands Politi et tip om, at der foregik noget ulovligt på adresse. 

I en udbygning var der flere hundrede skunkplanter.

Læs også Professor: Vi tillægger dyr alt for mange menneskelige følelser

- Vi ser ofte, at folk dyrker skunk i gamle bygninger i affolkede områder, hvor de tror, at de ikke bliver opdaget. Men som weekendens indsats viser, så er politiet også opmærksomme på den type kriminalitet, som vi betragter som meget alvorlig. Man står til en fængselsstraf, hvis man bliver taget i at dyrke euforiserende planter med henblik på salg, siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard.

I forbindelse med skunk-fundene blev alle planter og udstyr beslaglagt. Herefter blev skunkplanterne brændt af og udstyret sendt til skrot.