100 km på bare fødder

- Jeg har fået et ekstra slidlag på fødderne

For de fleste er det en udfordring i sig selv at skulle snøre skoene og løbe 100 kilometer.

For Kristian Eilersen er det dog ikke nok. Han tilbagelægger den lange distance uden sko.

I morgen, fredag, forlader den barfodede østjyske løber sin lejlighed i Aarhus, hvorefter han tager turen til barndomsbyen Fredericia for til sidst at krydse Lillebælt.

Tidligere var det af nød, at den erfarne løber begyndte at løbe uden sko. I dag er det blevet hans stil.

- Jeg var nødt til at skifte løbestil på grund af en knæskade. Jeg forsøgte i første omgang at anvende støttebind og kinesiotape, men det hjalp ikke, forklarer Kristian Eilersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Så fandt jeg ud af, at jeg kunne fortsætte med at løbe, hvis jeg skiftede løbestil. I første omgang havde jeg ikke nogen løbesko, der passede til løbestilen. Derfor begyndte jeg for sjov at løbe med bare tæer.

Holder øje med sten og glasskår

Ifølge Kristian Eilersen gav det i første omgang en del problemer at løbe uden sko.

- Man skal hele tiden bruge en del energi på at holde øje med glasskår og skarpe småsten. Folk kaldte mig tosset, men så fik jeg lyst til at vise, hvor langt jeg kunne tage den.

- Efter et stykke tid danner huden et ekstra slidlag. Derfor bliver man mere hårdfør under foden. Det gør ikke længere specielt ondt, når jeg træder på småsten.

I vintermånederne bliver det for koldt at løbe barfodet. Derfor tager Kristian Eilersen sko på i denne periode.

I resten af året er det dog ligefrem en fordel lade skoene ligge derhjemme.

- Fordelen er, at man ikke skal bære rundt på vægten fra skoene, når man løber. Jeg har forbedret min løbetid på halvmaraton-distancen, efter at jeg har smidt skoene.