10 timers fest med ild og musik: Museum i Grenaa er stærkt tilbage

Museum Østjyllandschef jubler over åbningsfest, hvor gæster fik mulighed for at se museets nye indretning og udstillinger

Ildshow og gøgl var en del af åbningsprogrammet Foto: Museum Østjylland

Foto: Museum Østjylland

1 af 2

Ildshow, livemusik, aktiviteter for børn og pølsevogn. 

Der var lagt i kakkelovnen til hygge og samvær, da Museum Østjylland i Grenaa i weekenden kunne slå dørene op og byde gæsterne indenfor i museets nye udstillinger.

Museet har været lukket siden nytår for, at kunne gøre udstillingerne færdige og indrette museet på ny, så der var megen spænding bygget op, fortæller museumschef Jørgen Smidt-Jensen.

Læs også Turister strømmer til Aarhus: Det bliver et stort år

Han glædede sig derfor over, at omkring 2.500 gæster valgte at komme forbi i lørdags til åbningsfest:

- Den fantastiske åbning med 2500 besøgende viste med al tydelighed, at museer kan spille en stor rolle i lokalsamfundet. Museum Østjylland fik vist, at museet er byens nye mødested, hvor man kan komme med familie og venner og få en oplevelse med indhold, siger han i en pressemeddelelse. 

De nye udstillinger på museet hører alle under temaet " Havet, Kalken, Jorden og Købstaden", som blandt andet handler om Kolindsund og vandet omkring Djursland og om, hvordan Grenaa voksede fra middelalderby til industriby. 

Mange gæster kom forbi museet for at se de nye udstillinger Foto: Museum Østjylland

Udstillingerne er blevet til i forbindelse med, at Aarhus og hele Region Midtjylland er Europæisk Kulturhovedstad 2017. 

Et museum for alle

Som noget nyt har Museum Østjylland i Grenaa også fået opgraderet selve forholdene, så også kørestolsbrugere og dårligt gående har mulighed for at komme omkring i udstillingerne. Ambitionen er nemlig, at alle uanset "forudsætninger, alder eller funktionsnedsættelser" skal kunne opleve museet.

Læs også Knoglefund på Djursland: Det er et mysterium

Museet har installeret elevator og lifte for at øge tilgængeligheden og afstanden mellem montrer og installationer er lavet, så alle kan komme forbi. Samtlige film i udstillingerne er også som nyt tekstet.

- Der er al mulig grund til at takke de mange, som har bidraget til, at Norddjurs Kommune har fået et moderne og tidssvarende museum, der er i øjenhøjde med brugerne. Det gælder Norddjurs Kommune og de mange fonde, som har bidraget økonomisk til realisering af udstillingerne. Det gælder de mange frivillige, som har givet museet input til udvikling af udstillingernes formidling og handicaptilgængelighed, og det gælder ikke mindst museets mange medarbejdere, som har knoklet i årevis for at få det nye museum færdigt, siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen.