Würtz: Vil gerne løse rotte-problem sammen med Venstre

Rådmand Kristian Würtz (S) vil gerne kigge på rotte-problemerne, men nu og her kan han ikke bruge penge, han ikke har

00:27

1 af 2

​Det vrimler med rotter i det centrale Aarhus, og står det til Venstres politiske ordfører i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard, sætter rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz folk på gaden allerede fra mandag morgen for at løse problemet – og så tager man regningen bagefter. 

01:00

Hør Gert Bjerregaard tale om Aarhus' problemer med rotter

Luk video

Men sådan er virkeligheden ikke, mener Kristian Würtz (S).

- Det er positivt, hvis Gert Bjerregaards udtalelser er et udtryk for, at Venstre vil være med til at løse de økonomiske problemer, der er i rottebekæmpelsen. Vi har en situation lige nu, hvor vi med det serviceniveau, vi har i dag, ser ud til at mangle et millionbeløb. Jeg mener ikke bare, at jeg kan sætte gang i noget, der koster mange flere penge, end byrådet har afsat til området, siger Kristian Würtz til tv2oj.dk.

LÆS OGSÅ: Enhedslisten vil bekæmpe rotter over skat

Derfor henstiller han til, at man finder pengene til bekæmpelsen i budgetforliget til september.

- Der er så mange anmeldelser om rotter, at det sprænger rammerne. Jeg vil gerne kunne levere et højere serviceniveau, men jeg må ikke bruge penge, som vi ikke råder over, siger Kristian Würtz.

- Vi ved alle sammen, hvor ulækkert det er at møde sådan en rotte, og det skal vi gøre, hvad vi kan, for at bekæmpe. Det er ekstra frustrerende for de familier på Frederiksberg, der er hårdt ramt, siger rådmanden. 

01:08

Det tog ikke TV 2 | ØSTJYLLAND mange minutter at finde en rotte, da en baggård i det centrale Aarhus blev besøgt. Se mere i videoen her. 

Luk video

Hvis du har rotter i boligen eller omkring, skal du stadig ringe til den kommunale rottebekæmpelse, men det er altså den, der ikke længere kan følge med.

- Jeg synes, det er helt oplagt, at det er en af de ting, vi skal have løst, siger Kristian Würtz.