Skal Jann fra Tilst være Årets Østjyde?

Jann Lund fra Tilst har sine hænder på rigtig mange lokale tiltag, og nu har han så chancen for at blive kåret som Årets Østjyde 2016

Han driver Anelyst Autoteknik i Tilst, men er meget mere end det. Jann Lund er bestyrelsesformand på den lokale skole, natteravn, sponsor hos en lang række sportsklubber og så er han en vaskeægte ildsjæl. Nu er han også nomineret til Årets Østjyde 2016.

- Jann arbejder meget for stærke fællesskaber, og så er han indbegrebet af at være en mønsterbryder, siger skoleleder på Tilst Skole Lone Jørgensen.

Den gavmilde mekaniker har nemlig haft en hård barndom med en syg mor, en alkoholiseret far og mange år på børnehjem. Nu glæder han så over at have overskuddet til at give noget tilbage. Det gør han blandt andet til unge, der har det svært.

- Han sætter sin arbejdsplads og virksomhed til rådighed, når unge har brug for et ekstra løft, fortæller fritidsleder hos Ung i Aarhus Vest, Ulrik Jørgensen.

Her er Jann Lund en vigtig person, og flere af stedets aktiviteter finansieres af ham. Hos Anelyst Autoteknik er mekanikeren Morten Jensen en af dem, der har oplevet kandidaten til Årets Østjydes positive indvirkning.

- Jeg havde brug for et sted at være, og det skaffede Jann mig. Her har han så også skaffet lektiehjælp til mig, siger Morten Jensen.

I sin fritid er Jann Lund blandt mange andre frivillige hverv natteravn, og han kommer ud med sin gruppe i både regn og slud. 
I sin fritid er Jann Lund blandt mange andre frivillige hverv natteravn, og han kommer ud med sin gruppe i både regn og slud. 

Selv er Jann Lund meget ydmyg omkring sin indsats.

- Glæden ved at lave frivilligt arbejde er at se, når det lykkes, lyder det fra hovedpersonen selv.

Jann Lund er den første finalist i Årets Østjyde 2016. De to andre præsenteres den 15. og 17. januar. Alle kan mellem den 17. og 22. januar via SMS stemme på sin favorit blandt de tre finalister. 

Det koster almindelig sms-takst at stemme. 

 
VIDEO: Jann Lund ejer den ombyggede brandbil 'Røde Berta'. Den rykker aldrig ud til ildebrand, men derimod halsbrand. For i brandbilen findes blandt andet en slush-icemaskine og fadølsanlæg, som altid er et hit til forskellige arrangementer.