Årets Østjydes barndom: Mor brugte rub og stub på en formiddag

Jann Lund fra Tilst har valgt at vække ting fra barndommen til live, efter han fik den fornemme hæder at blive Årets Østjyde

Årets Østjyde 2016 blev den gavmilde mekaniker fra Tilst, Jann Lund. Han har ikke altid haft det let, og med ophold på børnehjem og en maniodepressiv mor er det imponerende, hvor stort et overskud han besidder den dag i dag. Nu har han besluttet sig for at kigge tilbage på barndommens minder og oplevelser.

Sammen med TV 2 | ØSTJYLLAND tager han tilbage til barndomshjemmet i det nordlige Aarhus og Kong Chr. 9s børnehjemmet, hvor Jann Lund tilbragte meget af sin tid, fra han var 10-17 år.

- Det var en stor ære at blive Årets Østjyde, og det har betydet meget for mig. Det vækker ting i barndommen frem, som det ikke havde gjort, hvis dette ikke var sket, siger Jann Lund til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se hvordan det så ud, da Årets Østjyde blev afsløret her. 

Mange af de ydre rammer ligner sig selv, fortæller han, og også lugten er den samme. Hurtigt husker han, hvordan det var at leve med en maniodepressiv mor.

- Når hun var manisk, brugte hun penge. Taxa ned i byen, blomster for 2000 kr. og gaver i Magasin, som hun ikke anede, hvem var til. Hun brugte rub og stub for en måned på en formiddag eller to nede i byen, lyder det fra Jann Lund.

Når så pengene var væk, væltede hverdagen for moren.

- Så var det ikke rart at være der. Modsat på børnehjemmet fik vi succes og blev passet. Men det er vigtigt for mig at fortælle, at min mor var et godt menneske, og jeg elskede hende overalt på jorden, siger han.

Du kan se et klip fra Jann Lunds tilbageblik øverst på siden.    

VIDEO: Se et længere indslag om Årets Østjydes barndomsminder her.