Søg

VIDEO: Se letbanen sno sig gennem Aarhus fra luften

Torsdag åbnede Aarhus Letbane, og TV2 NEWS havde helikopteren i luften. Se videoen øverst i artiklen

21. dec 2017 kl. 22:57 by · · ·

Torsdag blev dagen, hvor Aarhus Letbane langt om længe kom ud at køre med passagerer til stor glæde for både lokale politikere og de fremmødte aarhusianere til åbningsfesten.

Et historisk øjeblik: Det første letbanetog rullede af sted med passagerer kl. 11 torsdag formiddag.

- Jeg skulle egentlig have taget bussen, men jeg kunne jo lige hoppe på Letbanen. Det tager jo kun ni minutter, kan jeg se, og det er jo meget hurtigere, når man ikke skal hænge i en trafikprop, sagde Mads Faarup, der torsdag var blandt de første, der fik sig en tur i letbanen.

Øverst i artiklen kan du se, hvordan det ser ud fra oven, når letbanetogene snor sig gennem Aarhus. 

Sent onsdag aften faldt de sidste sikkerhedsgodkendelser på plads, og Aarhus Letbane kunne derfor annoncere, at man fra torsdag klokken 11 kunne begynde at køre med passagerer efter flere forsinkelser og måneders tovtrækkeri med Trafikstyrelsen.

Det var derfor også en glad letbane-direktør, som TV2 ØSTJYLLAND tidligere i dag snakkede med.

- Jeg er helt oppe at køre, det er fuldstændig fantastisk. Det her har vi knoklet med i fem år. Vi startede i en kælder i Viby tre mennesker, og nu står vi her med et færdigt anlæg, der er godkendt, og vi er ude at køre med passagerer. Det er fantastisk, sagde Claus Rehfeld Moshøj.

VIDEO: Lettet letbane-direktør: Det er fantastisk. Se interviewet med Claus Rehfeld moshøj her.

Også Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, var med på jomfruturen og glædede sig over, at det nu lykkes at åbne letbanes 1. etape, der går fra Aarhus H til Aarhus universitetshospital i Skejby.

Oversigt over stoppestederne på letbanens første etape.

- Med det forløb, der har været, kan man jo ikke undgå at have lidt kriller i maven en dag som i dag. Så det er bare fedt at se, hvor mange der har lyst til at være med til sådan en spontan fest her, sagde han.

Den næste store opgave for Aarhus Letbane bliver at for åbnet strækningen fra Aarhus H mod syd og ned til Odder, inden det gælder stykket ud til Grenaa.

Også den afgående regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), lagde vægt på, at letbanen senere kommer til at dække et endnu større område.

- Det skal være første skridt i retning af at få det foldet ud i hele Østjylland det næste halve år. Det er en kæmpe dag og en kæmpe forløsning, sagde han torsdag i forbindelse med åbningen, der foregik ved Letbanens stoppested på havnefronten i Aarhus.

Herunder kan du se vores live-sending på Facebook fra Letbane-åbningen og den første tur. 

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version
X