Søg

Ny direktør for Aarhus Letbane hentet fra jernbanen

Foto: Privat / Henning Bagger - Scanpix

Michael Borre har været ansat ved den danske jernbane i 20 år, men skal fra årsskiftet stå i spidsen for Aarhus Letbane

01. dec 2017 kl. 15:27 by · · ·

Det bliver en direktør med stor erfaring inden for banedrift, der efter nytår overtager chefstolen for landets første letbane. Michael Borre skal være ny direktør efter Claus Rehfeld, der stopper for at tiltræde et job hos Rejsekortet.

Michael Borre har gennem mere end 20 år været ansat ved den danske jernbane – blandt andet syv år som produktionsdirektør i Banedanmark.

Som den første letbane i Danmark er Aarhus Letbane særligt spændende.

- Som den første letbane i Danmark er Aarhus Letbane særligt spændende – og her tænker jeg også på, at Aarhus Letbane kombinerer en bybane med regionale forbindelser til Odder og Grenaa. Samtidig ser jeg et stort udviklingspotentiale i Letbanen, siger Michael Borre om sit kommende job.

Den nye direktør er født i 1966, uddannet cand. merc, reserveofficer i flyvevåbnet og bor pt. i Gentofte, men flytter til Aarhus, når han sætter sig i direktørstolen for letbanen.

- Med Michael Borre har vi fundet en sjælden kombination af erfaring med både drift og udvikling, der passer perfekt til den situation, som Aarhus Letbane befinder sig i – både nu og i de kommende år, siger bestyrelsesformand for Aarhus Letbane, Johnny Hansen.

Hvornår den letbane, som den nye direktør får hovedansvaret for, så kommer i drift er endnu ikke med sikkerhed fastlagt. Men seneste melding er, at letbanen kører i Aarhus i uge 50.

Først i det nye år kommer der til at køre letbanetog på strækningen til Odder. Herefter bliver de resterende etaper udrullet.

I vores 19.30-udsendelse i aften har vi interview med den nye direktør for letbanen Michael Borre. 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version
X