VM-penge til AGF

Kompensation for slutrundespillere

AGF får penge, fordi USA havde Aron Johannsson med ved slutrunden. Johannsson skiftede godt nok fra AGF til AZ Alkmaar i januar 2013, men alligevel falder der altså penge af til aarhusianerne. Foto: Allan Baden / badenfoto.dk

Der er penge på vej til AGF i kølvandet på sidste sommers VM-slutrunde i Brasilien.

Det internationale fodboldforbund Fifa udbetaler en kompensation til de klubber, der stillede spillere til rådighed til sommerens slutrunde, og her er der altså to danske klubber på listen, der netop er blevet offentliggjort.

AGF indkasserer 103.000 kroner, fordi USA havde Aron Johannsson med ved slutrunden.

Johannsson skiftede godt nok fra AGF til AZ Alkmaar i januar 2013, men alligevel falder der altså penge af til aarhusianerne.

- Fifa regner to sæsoner tilbage og ser på, hvor spillerne spillede i sæsonerne 2012/13 og 2013/14. Da Aron Johannsson blev udtaget til VM, vidste vi, at der ville komme nogle penge, og dem tager vi da imod med kyshånd, siger AGF's direktør, Jacob Nielsen.

FC København modtager 109.200 dollars, svarende til 690.000 kroner, primært for at have afgivet Cristian Bolaños til Costa Ricas VM-hold.

I alt er der 442 millioner kroner til deling mellem i alt 396 klubber. Mest får Bayern München, der kan se frem til knap 11 millioner kroner.