VIDEO: AGF-legende hædres med egen plads

AGF-legenden John Stampe lægger navn til pladsen foran Ceres Park i Aarhus

01:20

Mandag eftermiddag blev John Stampes Plads i Aarhus indviet. Pladsen, der er opkaldt efter AGF-legenden, ligger – selvfølgelig – lige foran Ceres Park.

Pladsen foran AGF’s hjemmebane har indtil mandag ikke haft noget navn, men nu er den opkaldt efter en af klubbens største personligheder – hvis ikke den største.

Læs også VIDEO: AGF-legende hædres med egen plads

- Det er fuldstændig velfortjent. Det er jo den største AGF’er, som vi har. Det er det bare, siger en fan til TV2 ØSTJYLLAND.

Specieldesignet trøje

Da skiltet kom på plads, varede det ikke mange sekunder, før fans havde placeret blomster for at ære af den afdøde AGF-spiller. 

Indvielsen af pladsen er ikke den eneste hæder af AGF-legenden. Da AGF løb på banen mandag aften bar de en specieldesignet trøje, der også ærer John Stampe.

John Stampe vendte i 2001 tilbage til AGF som cheftræner. Han blev dog kun på posten frem til 2002. Foto: Palle Hedemann - Scanpix

John Stampe fik debut for AGF i 1977. Han var anfører på det hold, der vandt DM i 1986. I alt nåede han 444 kampe for AGF inden han indstillede sin aktive karriere i 1991. Han var siden cheftræner i blandt andre Randers Freja og AGF.

Han døde af kræft - 55 år gammel i sommeren 2012.

I videoen øverst i artiklen kan du blandt andet se skiltet blive sat på plads og roser blive lagt under kort tid efter.