Tyrkiske fans i tusindvis klar til at indtage Aarhus

Når Galatasaray gæster Aarhus tirsdag den 26. juli, vil der med garanti være godt fyldt på tilskuerpladserne

AGFs fans vil helt sikkert få selskab af en hel masse tyrkiske til kampen i juli.

Den tyrkiske storklub Galatasaray har meldt sin ankomst til Aarhus i slutningen af juli, og det samme har mange af klubbens trofaste fans i Skandinavien. Fanklubben tror, at stort set lige meget hvor mange billetter der vil blive tildelt dem, vil de blive solgt.

- Allerede nu har jeg fået over 100 opkald fra fans, der vil høre om mulighederne for at få billet. Fra fanklubbens side bliver vi nok omkring 1000, men så kommer der også rigtig mange derudover. Det bliver intet problem at få solgt vores billetter. Fansene er ligeglade med, at det kun er en opvisningskamp, garanterer formanden for Galatasarays skandinaviske fanklub UltrAslan, Fatih Sen, over for tv2oj.dk.

Læs også: AGF møder tyrkisk storklub i opvisningskamp

Fansene af den tyrkiske klub er kendt som nogle af de mest trofaste og entusiastiske i verden. Et meget godt billede på det er, at for et par måneder siden dukkede 200 af dem op for at støtte Galatasarays volleyherrer i en kamp mod Gentofte.

- Gennem de seneste år har vi haft mange arrangementer for fans rundt om i Danmark, og der har været stort fremmøde hver gang. Vi lever og ånder for klubben, som er meget udbredt i Skandinavien, forklarer Fatih Sen.

Derfor håber han også på, at AGF er klar til at håndtere de mange fans, som vil komme til Smilets By.

Vil svare igen
- Det bliver et problem, hvis vi kun bliver tildelt 500 billetter til et udebaneafsnit, for så køber mange en plads andre steder på stadion, og det er ikke hensigtsmæssigt, siger Fatih Sen.

Samtidig vil han dog gerne pointere, at Galatasarays fans ikke ser sig selv som fanatiske og voldelige, men man vil heller ikke acceptere alt.

- Nu kender jeg nogle af AGFs fans, og hvis de begynder at provokere og komme med racistiske tilråb og er voldelige, så svarer vi igen på vores egen måde. Vold bliver besvaret med vold. Men igen Galatasarays fans har aldrig været voldelige, før andre har trådt dem over tæerne, forklarer formanden.

Læs også: Elez vælger AGF fra og fortsætter i udlandet

For tre år siden mødte klubben FCK i Parken, og her havde fanklubben et tæt samarbejde med FCKs sikkerhedschef, og noget lignende håber Fatih Sen bliver skabt i Aarhus.

- Vi vil i hvert fald også komme med smil på læben, som jeg ikke håber, vi taber, lyder det fra ham.

Opgøret fløjtes i gang tirsdag den 26. juli kl. 19.45.

Du kan læse mere om AGFs planer for afviklingen af kampen lige her.