Tobias Sana - En 'vanskelig' spiller, der aldrig holder fri

Tobias Sana dukker af sig selv op for at træne med AGF's U19-hold. Han kan nemlig ikke få nok. Men Sana er også en perfektionist, der nemt får udfald

07:25

Den 28-årige svensker Tobias Sana markerede sig endnu en gang som AGF's nok største profil, da han bankede tre kasser i nettet mod Hobro i den seneste runde.

Med sit hattrick mod Hobro blev Tobias Sana den store helt for AGF. Men selve præstationen søndag aften var egentlig ikke noget specielt for den svenske stjerne.

- Det er altid nemt at sige, at man spillede en fantastisk kamp, men egentlig var det her ikke min bedste kamp i år. Jeg forsøgte bare at arbejde og gøre det bedste for holdet.

Den har man hørt før fra Tobias Sana. At han knokler og bare vil det bedste for holdet. Men der er noget om det.

Især det med at knokle. 

Nu står Sana her... Hvad fanden gør vi?!

Tobias Sana har nemlig ikke nok i at træne med A-truppen. Han vil have mere, og derfor ringer cheftrænerens telefon ofte, når Superligaholdet ellers ikke burde være at finde på Fredensvang.

- Han har ikke haft en fridag. Når han har fri, så ringer han til mig og spørger om han må få lov at træne med U19-holdet. Og Mike Tullberg, vores U19-træner, ringer også til mig også siger "nu står Tobias Sana her - hvad fanden gør vi nu?".

Han har ikke haft en fridag. Når han har fri, så ringer han til mig og spørger om han må få lov at træne med U19-holdet.

David Nielsen om Tobias Sana

- Så siger jeg "vi lader ham træne". Han er vant til gerne at ville træne, og det er fantastisk for vores unge spillere, at han har det overskud. Så lang tid, han får energi af det, så får han lov til det af mig, og det kan være, at det på et tidspunkt bliver lige nok, men det er den kultur, vi gerne vil have, fortæller cheftræner David Nielsen.

Jeg er ikke bedre end dem

Blå bog: Tobias Sana

Fulde navn: Tobias Tigjani Sana
Født: 11. juli 1989 i Göteborg, Sverige

Karrieren i tal:
2007-08: Qviding FIF (28 kampe / 2 mål)
2009: IFK Göteborg (5 / 0)
2009: Qviding FIF (leje) (7 / 1)
2010-12: IFK Göteborg (48 / 3)
2012-15: Ajax Amsterdam (7 / 4)
2015-17: Malmø FF (31 / 1)
2017 - : AGF (26 / 6) 

Efter som alle Tobias Sanas venner og familie bor i Sverige, så kan han lige så godt fokusere 100 % på at være professionel og træne så meget som han overhovedet kan. 

Og træningen med talenterne på U19-holdet giver ham en masse.

- Jeg føler, jeg får meget energi ud af det. Og der handler det ikke så meget om næste kamp, der handler det om træningen og at vinde i træningen. Og med førsteholdet sigter vi hver gang på næste kamp, men der (på U19-holdet, red.), der er det bare at gå ud og spille. Og det savner jeg en gang imellem, siger Tobias Sana.

På U19-holdet handler det ikke så meget om næste kamp, der handler det om træningen og at vinde i træningen.

Tobias Sana

- Jeg vil give dem noget kærlighed tilbage. Det spiller ingen rolle, om man er fast spiller på førsteholdet, jeg er ikke bedre end dem. De kan også komme op. Jeg vil bare have, at de skal vide, at alle, som er i AGF, de skal bare tro på sig selv og arbejde hårdt. 

- Hver dag når jeg går hjem og sover, så vil have følelsen af, at jeg har gjort alt, jeg kunne. Og den dag jeg stopper med at spille fodbold, der vil jeg sige, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, hvor det end rækker til. Jeg vil kigge mig selv i spejlet og sige "jeg har gjort alt", forklarer Tobias Sana.

En vanskelig spiller

07:51

VIDEO: Hør hele det længere interview med David Nielsen i videoen her.

Luk video

Er Tobias Sana ikke en fed spiller at have under sig?

- Jo, det er han, men han er også en vanskelig spiller. Det har andre trænere også måttet erfare. Og det ved vi jo også godt, og vi er ikke kommet hertil, uden at det har krævet både samtaler og arbejde på træningsbanen. Han har en rigtig god attitude og lyst til at blive bedre, og det er det vigtigste, siger David Nielsen.

Ifølge cheftræneren er Sana vanskelig, fordi han hele tiden stræber efter det perfekte. Og når det ikke lykkes, så har han udfald. Og arbejdet med de udfald er stadig i fuld gang.

Sana og AGF er lykkes

- Tobias Sana er på mange måder en superstjerne, og det er bitte, bitte små ting der gør, at han ikke spiller på den allerøverste hylde. Og det kan godt være svært at acceptere, når man bliver 28-29 år gammel, og man godt kan ende op med at ærgre sig, og dermed også gå ned i kadence.

- Og den store succes med Sana og AGF er, at vi har lykkes med at få ham til at bevare sin sult og også sit ønske om at bidrage og være vigtig.

Mange rystede på hovedet, da sportschef Peter "PC" Christiansen sidste sommer hentede det tidligere Ajax-talent i Malmø. 

- Jeg er glad for, at Tobias og hans holdkammerater også nu har kunnet gøre det til skamme.

AGF har papir på deres svenske 10'er frem til sommeren 2020.

I videoen øverst på siden kan du høre hele interviewet med Tobias Sana, hvor han også forklarer, hvad der lykkes så godt for både ham og holdet i øjeblikket.