Talent-håb i AGF: - 2019 vil vise, at vi godt kan lave Superligaspillere

Der er ikke mange AGF-talenter, der får spilletid for førsteholdet for tiden. Talentchefen er dog overbevist om, at de næste år tegner lyst for talentudviklingen

Efterårssæsonen for ungdomsholdene er slut, og talenterne kan derfor snart gå på juleferie. På Skipperligaen gør vi status over, hvordan de østjyske klubbers ungdomshold har klaret sig i efterårssæsonen, mens vi også dykker ned i, hvordan det generelt går med talentudviklingen i Østjylland. 

quote Når vi sidder her igen om et år og skal evaluere, så ved jeg, at der er flere end to i truppen.

Allan Frederiksen, talentchef, AGF 

Magnus Kaastrup og Kasper Kristensen. Listen over AGF-talenter af egen avl, der for tiden får spilletid på førsteholdet, er kort. Det har både fans og eksperter bidt mærke i. Dén tendens beskæftiger de sig naturligvis også med på Fredensvang, hvor både talenter og Superliga-spillere bruger størstedelen af deres tid hver uge. 

- Der har været nogle huller i vores årgange, der gør, at vi lige nu ikke har så mange på AGFs hold. Det peger jo på min organisation. Har vi været dygtige nok til at gøre spillere klar og finde spillere i væres ungdomssetup?, siger AGFs talentchef, Allan Frederiksen. 

Han mener dog, at 'talent-hullet' er blevet lukket, og at der er en del spillere fra både årgang 2000 og 2001, som snart vil kunne byde sig til på førsteholdet. 

-  De næste år kommer til at se meget spændende ud. Vi har mange dygtige i 01 og 00-årgangene og derunder. De står lige nu og beviser sig til træning og i kampe på reserveholdet, siger Allan Frederiksen og fortsætter: 

19-årige Kasper Kristensen har fået chancen i målet flere gange i denne sæson. Han er den yngste i mere end 20 år til at vogne AGFs mål og er et af klubbens egne talenter. 
19-årige Kasper Kristensen har fået chancen i målet flere gange i denne sæson. Han er den yngste i mere end 20 år til at vogne AGFs mål og er et af klubbens egne talenter.  Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

- Jeg ved godt at folk udefra spørger meget til det, og det gør vi jo også selv. Men de bliver mere og mere klar til de næste skridt og at få spilleminutter i Superligaen. I januar kommer der en lang opstart, hvor de forhåbentlig også får lov at vise sig frem for David og Rubén. 

quote Har vi været dygtige nok til at gøre spillere klar og finde spillere i væres ungdomssetup?

Allan Frederiksen, talentchef, AGF 

Han understreger at ambitionsniveauet i AGF er højere end de to spillere af egen avl, som lige nu er relevante for førsteholdet. 

- Vores ambitionsniveau er højere end to. Når vi sidder her igen om et år og skal evaluere, så ved jeg, at der er flere end to i truppen, siger talentchefen.

VIDEO: AGFs talentafdeling har brugt mange kræfter på at genudvikle konceptet "Den Hvide Tråd". 

U-landsholdsspillere i fokus

Når det kommer til at tale om konkrete ungdomsspilere, der gør det godt, er Allan Frederiksen tilbageholdende. 

- Jeg vil ikke sætte en masse navne på. Vi har en stor gruppe i de årgange, jeg har nævnt. De sidste små skridt er meget vigtige. Der er meget psykologi og mentalitet i det, der gør, at nogen får en chance før nogen andre. 

Magnus Kaastrup har fået spilletid et par gange i efterårssæsonen. Han har været en del af ungdomslandsholdene siden 2015.
Magnus Kaastrup har fået spilletid et par gange i efterårssæsonen. Han har været en del af ungdomslandsholdene siden 2015. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Han fortæller dog, at flere af de fuldtidsansatte talenter - Daniel Thøgersen, Benjamin Hvidt, Magnus Kaastrup, Sebastian Hausner og Kasper Kristensen - alle har gode muligheder for at få minutter i benene på Superliga-holdet. Noget som især Kasper Kristensen allerede har fået i denne sæson. 

- Det er dem, som er fuldtidsansatte og som derfor har nogle gode vilkår for at tage det næste skridt. Det handler om at gå ind at vise vores trænerteam, at de kan stole på drengene fra vores talentafdeling, og at drengene også internt kan se, at de bare skal blive ved. 

Østjyske spillere i de seneste trupper for ungdomslandsholdene 

Blandet år for ungdomsholdene

De nye talenter, der skal forsøge at kæmpe sig op på førsteholdet, har haft en blandet sæson. I foråret blev U17-holdet danske mestre, mens U19-holdet fik en midterplacering. Den første halvdel af 2018/2019-sæsonen har ikke været resultatmæssigt overbevisende. 

U17 overvintrer som nr. 8, mens U19 aktuelt ligger nr. 9 

- Når vi kigger på U17 og U19 over hele året har der været ups and downs, sådan er talentudvikling og den alder, de har nu. Vi vidste godt, at vores U17-hold ville få det sværere, fordi der var en del førsteårs, der skulle spilles ind, siger Allan Frederiksen, som også knytter en kort kommentar til U19-holdet.

- De ligger jo under midten, og det er jeg sikker på, at de får repareret i løbet af foråret. 

 

En af grundene til de svingende præstationer, kan blandt andet findes i, at mange af stamspillerne på ungdomsholdene har trænet med Superligaholdet.

- Både fra U17, men især fra U19, har vi haft mange drenge til at træne med Superligaen i den seneste periode. Det giver jo altid lidt rod i dagligdagen, men det har været rigtig udviklende. Jeg synes, vi får en god feedback fra trænerteamet, når vores unge drenge har deltaget i træning. De har haft en central rolle i at vi vinder reserveholdsturneringen, siger 'De Hviie's talentchef. 

quote Jeg synes, vi får en god feedback fra trænerteamet, når vores unge drenge har deltaget i træning. 

Allan Frederiksen, talentchef, AGF 

En anden turnering, som næsten blev vundet, er 'Nordisk Mesterskab'. Den løb over de to første weekender i december og blev afholdt i Göteborg i Sverige. Her blev det dog til et knebent nederlag til norske Sogndal. 

- Det var en spændende udenlandsturnering, som er vigtig i vores transition, der den sidste fase fra ungdom til senior. Vi ser nogle rigtig gode præstationer fra vores spillere og har også et par U17-spillere med, siger Allan Frederiksen. 

Resultater er mål til udvikling

Allan Frederiksen fortæller, at der på trods af de svingende resultater, har været en stor personlig udvikling hos spillerne. 

- De har tabt nogle kampe og vundet nogle kampe, men det aller vigtigste er jo det enkelte talents udvikling. Der har været en rigtig fin udvikling på holdet og individuelt, siger han om U17. 

Han understreger dog, at det også er vigtigt at få gode resultater med fra ungdomsfodbolden. 

- For mig er det at vinde et middel til at udvikle spillere. Og vores kerneopgave er jo at udvikle spillere til Superligaen. Det er den individuelle udvikling, der er centralt. Til det er kampene selvfølgelig vigtige, siger han. 

quote Jeg er sikker på, at kalenderåret 2019 vil vise, at vi godt kan lave Superliga-spillere i AGF og Aarhus. 

Allan Frederiksen, talentchef, AGF 

Talentafdelingen er generelt meget positivt stemte for fremtiden. 

- Fremtiden ser lys ud i AGF. Vi har mange dygtige spillere i vores pipeline, vi har et godt trænersetup. Vi arbejder benhårdt hver eneste dag for at udvikle Superliga-spillere. Det er i et tæt samarbejde med skoler og forældre, at vi skal fortsætte ud af det spor i forhold til spillestil og vores setup, siger talentchefen og fortsætter: 

- Jeg er sikker på, at kalenderåret 2019 vil vise, at vi godt kan lave Superliga-spillere i AGF og Aarhus. 

VIDEO: - Vi har en spillestil, hvis detaljeringsgrad nok ikke kan måle sig med Ajax og andre klubber. 
80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste