Studerende har på en uge tegnet fremtidens Aarhus Stadion

Et tværfagligt forløb på en række uddannelser har givet fem bud på, hvordan Aarhus Stadion kunne se ud

En række studerende har i denne uge arbejdet med en prominent opgave.

De har sammen skulle skabe et nyt Aarhus Stadion. I hvert fald som computer-animation.

quote Vi har tegnet et stadion, som vi synes kunne bidrage med noget rigtig godt til Aarhus.

Ditte Marie Lund, studerende, bygningskonstruktør-uddannelsen

Det er studerende fra AU Engineering Aarhus Universitet, Arkitektskolen Aarhus og VIA's bygningskonstruktøruddannelse, som sammen har skullet udarbejde et skitseforslag til et nyt stadion i Aarhus.  

- Vi har tegnet et stadion, som vi synes kunne bidrage med noget rigtig godt til Aarhus. Vi ville gerne skabe et smukt stadion men også et rum, der skaber noget i forhold til det som det virkelig handler om - altså fodbolden. Alt et rum der giver noget både til spillerne og publikum. Vi har også ønsket at lave et stadion, der virker opildnende på vores egne spillere og intimiderende på de spillere der kommer udefra, siger studerende på bygningskonstruktør-uddannelsen Ditte Marie Lund til TV2 ØSTJYLLAND. 

De studerendes arbejde er blevet til ved brug af Building Information Modeling, som er computerbaseret 3D-teknologi til at skabe digitale modeller af bygningsværk. 

Her ses et billede af én af de fem 3D-animationer, de studerende har skabt den sidste uge.
Her ses et billede af én af de fem 3D-animationer, de studerende har skabt den sidste uge.

Michael Kastberg, der er ingeniørstuderende har stået for at sørge for at bygningens bærende dele kan holde til formålet.

- Det handler for eksempel om, at vi skal sørge for at stadionet kan holde til den omgang fest og farver, der vil være på tribunerne, siger Michael Kastberg.

Tværfaglighed er et must

At tværfaglighed er workshoppens centrale omdrejningspunkt er ingen tilfældighed.

- Det er et must, at de nyuddannede har tværfaglighed som en del af deres DNA. At forstå andre parters udfordringer og fagligheder i vores projekter er afgørende i forhold til at kunne levere de gode projekter, siger projektchef hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras, Andrew Ferguson.  

Andrew Ferguson er en del af det dommerpanel, der ved workshoppens afslutning skal være med til at udvælge og kåre det bedste skitseforslag.

Vindergruppen vil få mulighed for at deltage i den internationale og prestigefyldte konference BILT EUR 2017. Her skal de præsentere deres vinderforslag for nogle af branchens helt store navne og virksomheder.

Se de studerendes animationer ved at klikke på videoen øverst i artiklen.