Stor østjysk fodbolddag: Alle hold skal i aktion

De fire østjyske Superliga-klubber skal alle i kamp søndag. To af dem møder hinanden i et vaskeægte lokalopgør

AC Horsens, Silkeborg IF, Randers FC og AGF skal alle i aktion søndag i Superligaen. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Vejret indbyder i den grad til en tur på stadion og en kold fadøl. Hvis man gør det, er der stor sandsynlighed for at rende ind i et af de fire østjyske Superliga-hold. De skal nemlig alle i aktion søndag.

Kl. 14 er det Randers FC, der gæster Haderslev og SønderjyskE. Her skal kronjyderne forsøge at følge op på den første kamp i nedrykningsspillet, hvor de blåblusede slog Lyngby.

Netop SønderjyskE er formentlig det hold, som Randers skal jagte på en af de to øverste pladser i puljen, som er lig med overlevelse.

Efter slutfløjtet i det sønderjyske sparkes opgøret mellem Brøndby IF og AC Horsens i gang på førstnævntes hjemmebane. De Gule er efterhånden afhængig af en sejr, hvis de skal blande sig i top 4.

Vigtig kamp på Ceres Park

Men under alle omstændigheder har Bo Henriksens tropper allerede indfriet sæsonmålet om overlevelse i rækken, da man spillede sig blandt de bedste seks hold og dermed en plads i mesterskabsspillet.

Og hvis du ikke føler for at komme ud i det gode vejr, men i stedet tager en dag på sofaen foran tv'et, så er der ingen grund til at flytte dig, når kampen på Vestegnen er forbi.

Læs også AGF-træner glæder sig over sen forløsning i kampen mod Hobro

For her begynder det østjyske lokalbrag på Ceres Park mellem AGF og Silkeborg IF.

De to hold ligger og kæmper om de vitale redningsgivende placeringer i den modsatte nedrykningspulje af Randers. Inden aftenens kamp ligger AGF med 32 point efterfulgt af Silkeborg med 28.

Der er altså lagt op til et yderst interessant og muligvis afgørende opgør.

Vi liveblogger her på siden fra alle tre kampe.  

Søndagens østjyske kampe

Kl. 14 Sønderjyske-Randers FC
Kl. 16 Brøndby IF-AC Horsens
Kl. 18 AGF-Silkeborg IF