Stor hjemmesejr holder AGF's overlevelseshåb i live

Mandag aften blev AaB sendt hjem med et nederlag på 4-0 af et velspillende AGF-hold

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

En aldeles horribel aarhusiansk hjemmebanestatistik med seks nederlag i træk blev mandag aften brudt af AGF.

Tilskuerne kunne for første gang siden 31. oktober forlade Ceres Park med en AGF-sejr, da AaB blev besejret med hele 4-0.

AGF lagde tålmodigt fra land og sad godt på spillet fra kampens start.

Læs også AGF's Martin Spelmann: Den er gal mentalt

Trods mange skader i forsvaret formåede, Stage, Juelsgård, Juel-Nielsen og Mikanovic at lukke flot af for gæsterne.

Så positivt ud

Offensivt så det også positivt ud for Glen Riddersholms tropper, der allerede efter et minut fik skabt en stor chance til Kasper Junker.

Personlige fejl fra blandt andre Elmar Bjarnasson og Bjørn Sverrison gav dog spontane chancer til AaB, der ellers ikke formåede at spille sig igennem den aarhusianske bagkæde.

Efter 37 minutter var Kasper Junker igen på spil i AaB-feltet og denne gang kravlede gæsternes Markus Holgersson op på den unge angriber. Junker faldt, og dommer Anders Poulsen pegede på pletten.

Straffesparket sendte 'Duncan' sikkert i mål og så udbrød der tiltrængt jubel på Ceres Park.

Blot fire minutter mere skulle der gå, før 'Duncan' kunne score karrierens 136. superligamål. Denne gang var det endnu en klodsethed fra AaB's Holgersson, der førte til scoringen.

Læs også AGF-profiler genkender ikke direktørens hårde kritik

Svenskeren  forsøgte at drible rundt uden for eget felt, men AGF-topscoren overmandede ham og så var der frit løb mod Nicolai Larsen i AaB-målet. 'Duncan' sendte køligt bolden forbi Larsen, og så var AGF oppe med 2-0.

Endnu en dobbelt målscorer

Morten Wieghorst flåede Holgersson ud i pausen, og det så da også ud til at give mere stabilitet i gæsternes bagerste række.

Erstatningen Kasper Pedersen eller resten af AaB-spillerne kunne dog ikke holde Thomas Juel-Nielsen nede, da han efter 76 minutter gjorde det til 3-0.

  Foto: Henning Bagger - Scanpix

Danny Olsen slog et frispark ind i feltet, og her kom den nyslåede AGF'er højest, og kunne heade sit første Superliga-mål i nettet i sin fjerde kamp.

Og centerforsvareren gjorde det endda også til 4-0. Efter endnu en dødbold havner bolden efter lidt klumpspil hos Juel-Nielsen, og så kunne han prikke bolden over stregen for anden gang i aften.

Det blev til en særdeles overbevisende sejr til AGF, og dermed lever håbet om overlevelse stadig. 

AGF er fire point under stregen med to kampe tilbage. Aarhusianerne er dog stadig afængige af, at Viborg og Silkeborg smider point, hvis overlevelsen skal sikres om to runder.

AGF-AaB 4-0 (2-0)

1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen (straffespark) (39. min.)
2-0 Morten 'Duncan' Rasmussen (41. min.)
3-0 Thomas Juel-Nielsen (76. min.)
4-0 Thomas Juel-Nielsen (84. min.)