'Staff' vil stå igen: Føler jeg har gjort, hvad jeg skulle

AGF-målmanden Steffen Rasmussen har bevist, at han bør fortsætte i målet, selvom Aleksandar Jovanovic er tilbage efter sin skade

05:51

Steffen Rasmussen håber på genvalg til fredagens kamp mod FC Helsingør, da han har bevist sit værd i sine tre seneste kampe for AGF.

Til tirsdagens træning var AGF's normale førstemålmand Aleksandar Jovanovic tilbage i fuld vigør efter at have siddet ude med en skade de seneste tre runder. Og serberen fortalte efterfølgende Fodbold med Horups udsendte, at han er helt klar til fredagens kamp mod FC Helsingør.

Steffen Rasmussen mener dog, at han i de sidste tre kampe har vist, at han bør være førstemålmand. 

- Ja, det synes jeg da. Det synes jeg, at jeg har gjort mig fortjent til længe. Så det er jo trænerens valg, og det er jo sådan det er i den her verden. Jeg er klar, og jeg føler, jeg har gjort det jeg skulle for at vise mig frem og præstere i forhold til at kunne blive valgt igen.

- Tror du, du bliver valgt igen?

- Det kan jeg aldrig vide. Der er ikke nogen garantier i den her verden. Jeg håber på det, selvfølgelig gør jeg det.

- Hvordan vil du have det, hvis du bliver fravalgt på fredag?

Steffen Rasmussens kampe denne sæson

05. november (15. runde): Randers FC - AGF 1 - 0
18. november (16. runde): AGF - Silkeborg IF 3 - 1
27. november (17. runde): FC Midtjylland - AGF 4 - 0

- Det vil jeg da være ærgerlig over. Nu har jeg fået lov at spille igen, og det er det jeg har stræbt efter rigtig længe. Så selvfølgelig vil jeg da være ærgerlig over det. Hvis ikke jeg var det, så skulle jeg finde på noget andet at lave, fortæller 'Staff', der vogtede buret i 0-1-nederlaget til Randers FC, 3-1-sejren over Silkeborg og senest 0-4 afklapsningen til FC Midtjylland.

Ambivalent efter 0-4 snitter

Netop nederlaget i Herning mandag aften var en paradoksal oplevelse for Steffen Rasmussen. Den 35-årige keeper lukkede fire mål ind, men han var reelt uden skyld i nogen af målene.

- Det er jo altid en lidt mærkelig kamp, når man ender med at have lukket fire mål ind. Så er det lidt ambivalent, når man i bund og grund også føler, man har gjort det fornuftigt. Man kan bruge det til en lille smule, men ikke meget. Jeg vil næsten hellere smide en ind i egen kasse og så vinde 2-1 end det der, fortæller Steffen Rasmussen.

Jeg vil næsten hellere smide en ind i egen kasse og så vinde 2-1 end det der.

Steffen Rasmussen om 0-4-nederlaget til FC Midtjylland

I kampen leverede klubmanden flere gode redninger, der altså forhindrede at nederlaget blev endnu større. Alligevel har han svært ved helt at glæde sig over sin præstation.

- Man er nødt til at skille tingene ad, vi taber 0-4, og så kan jeg aldrig være tilfreds. Det ligger bare så dybt, så det kan man bare ikke. 

- Når det så er sagt, så jo, der er mange ting i kampen som jeg personligt kan være tilfreds med. Og det er selvfølgelig rart for mig at vise det, når jeg ikke har spillet så længe og så meget. Ikke mindst for min egen skyld at få fundet det frem og overbevise mig selv om, at det stadigvæk fungerer.

FC Helsingør er holdet, som AGF - med eller uden 'Staff' - skal kæmpe sig tilbage på sejrssporet mod. Kampen spilles på Ceres Park i Aarhus fredag aften klokken 19:00.