Stærkt amputeret AGF-hold skal undgå nedsmeltning i Aalborg

AGF må undvære hele ni spillere mod AaB

Dzhamaldin Khodzhaniiazov (t.h.) er blandt de spillere, AGF ikke kan bruge i mandagens kamp. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Det er et noget amputeret AGF-hold, der mandag skal forsøge at hente tre point i Aalborg Portland Park.

Karantæner, skader og landsholdsopgaver betyder, at AGF må undvære lige knap to håndfulde spillere i superligakampen mod AaB.

Læs også AGF-træner efter afklapsning: Det kan vi ikke være bekendt

Dino Mikanovic og Dzhamaldin Khodzhaniiazov afsoner begge en karantænedag efter deres gule kort mod Silkeborg.

Den kollektive nedsmeltning, vi havde i en 20-25 minutter i sidste kamp, skal vi ikke se igen.

Lars Friis, AGF

Skadeslisten tæller Niklas Backman, Alexander Juel Andersen, Mikkel Rask, Stephan Petersen, Michael Zacho og Kasper Lunding, og endelig er Oskar Buur i øjeblikket med U19-landsholdet.

Til gengæld kan trænerteamet glæde sig over, at Kasper Junker er blevet kampklar, efter at han sad over i den seneste kamp med karantæne. 

Skal rejse os som hold

Assistenttræner Lars Friis forventer en tæt kamp, men er forhåbningsfuld inden turen til Aalborg. 

- Jeg tror ikke, vi kommer til at se en kedelig kamp. Det er to hold, der gerne vil ud over stepperne, siger han og fortsætter:

- Det handler først og fremmest om, at vi får rejst os som hold og får vist noget moral. Den kollektive nedsmeltning, vi havde i en 20-25 minutter i sidste kamp, skal vi ikke se igen. Det bliver som et hold, vi skal hente tre point i Aalborg.

Når AGF og AaB mandag tørner sammen, er det 69. gang, at aarhusianerne møder AaB på nordjydernes hjemmebane. I de foregående opgør er det blevet til 18 sejre, 17 uafgjorte og 33 nederlag.