Skadefri DAP blomstrer i AGF: Har tit skulle indhente noget

Daniel A. Pedersen - også kendt som DAP - er i gang med sin tredje sæson i AGF. Lige nu spiller han noget af det bedste fodbold i sin karriere

02:37

Da vinterpausen gik på hæld, lå det ifølge cheftræner i AGF, David Nielsen, ikke i kortene, at Daniel A. Pedersen skulle være fast mand på midtbanen hos De Hviie. Men med en stærk mentalitet som motor, er DAP nu en af de mest sikre på holdkortet.

Han var spået en stor fremtid, da han ankom til AGF i sommeren 2015. 

Til tider har han også givet prøver på det store talent, men særligt skader har de sidste halvandet år betydet, at Daniel A. Pedersen ikke har kunne spille regelmæssigt.

DAP er en leder på det her hold. Han har spillet en af de bedste perioder i sin karriere, synes jeg

David Nielsen, cheftræner, AGF

Dette forår har han dog været en af klubbens allerbedste.

Og det skyldes først og fremmest helbredet. 

- Jeg har haft en fuld opstart uden skader, så jeg har ikke skulle indhente noget, som jeg har skulle førhen. Det starter helt fra januar af, hvor jeg har kunne træne helt med i stedet for at være inde og styrketræne. Jeg har fået relationen og timingen med holdkammeraterne til at sidde der fra starten af, forklarer Daniel A. Pedersen til Fodbold med Horup.

Cheftræner David Nielsen havde heller ikke tilbage i januar måned spået, at Daniel A. Pedersen skulle få en så fremtrædende rolle i foråret, som tilfældet indtil nu har været. 

04:42

Video: DAP om AGF's optur og egen succes.

Luk video

Men en blanding af kvalitet og en stor mental styrke har altså banet vejen for den 25-årige oprydder på midtbanen. 

- DAP er en leder på det her hold. Han har spillet en af de bedste perioder i sin karriere, synes jeg, og det er stærkt gjort af ham. Det var ikke givet, at han skulle spille en af pladserne inde på midten, da vi startede op i vinter, men han har taget pladsen og leveret super gode præstationer, fortæller David Nielsen til Fodbold med Horup.

Tom målkonto

Til sommer udløber Daniel A. Pedersens treårige kontrakt med AGF.

Det er blevet til 80 officielle kampe i den hvide bluse, men endnu ingen mål. 

- Det håber jeg snart, at der kommer. Nu er jeg begyndt at ramme målet, så nu skal den bare lige forbi keeperen. Det kommer, når det kommer, og det vigtigste er, at vi vinder, siger Daniel A. Pedersen med et smil.

Læs også Tobias Sana - En 'vanskelig' spiller, der aldrig holder fri

Og vinder, det gør AGF altså meget i øjeblikket. 

- Først og fremmest er det længe siden, at vi har haft så godt styr på defensiven, som vi har. Derudover er det lykkedes at sætte individualister som Tobias Sana i scene. Der er en god harmoni i truppen, og vi bakker hinanden op. Vi er ikke de bedste fodboldspillere i Danmark, men som hold er vi rigtigt stærke, fortæller Daniel A. Pedersen. 

For David Nielsen er det særligt den i dag bedre organisation på holdet, som skaber glæde.

06:29

VIDEO: David Nielsen fortæller om mulig europæisk deltagelse, sin spanske assistenttræner og anførerrollen hos AGF. 

Luk video

Derudover er han stolt af den mentalitet og det træningsmiljø, som er blevet opbygget.

- Vi har lige været ude at træne med alle de spillere, som ikke var i truppen, eller som sad på bænken i går. Man får altid en god fornemmelse af, hvor man er henne i sådan en trup, når man står og ser sådan en træning. Nu var der ikke nogen og se træningen, men havde man været det, så ville man have set, at det var med et fantastisk fokus og en rigtig god balance, på den samme måde som vores fodboldhold spiller lige nu, forklarer David Nielsen.

Fredag gælder det næste kamp i nedrykningsspillet for AGF, når FC Helsingør gæster Ceres Park.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvad både Daniel A. Pedersen og David Nielsen tænker om førstnævntes forårssæson.