Rørende kamp for kammerat: Gamle AGF'ere samler ind til dyr operation

Den tidligere AGF'er Tómas Ingi Tómasson har efter et livstruende sygdomsforløb brug for en dyr operation. Nu har en tidligere holdkammerat iværksat en indsamling

Tómas Ingi Tómasson (th.) spillede blandt andre sammen med Bo 'Bonaldo' Nielsen i perioden 1998-2000.

Når man er i knibe, er det godt med gode venner, der kan bakke op.

Sådan nogle virker det til, at islandske Tómas Ingi Tómasson har. Den nu 49-årige islænding har spillet to sæsoner i AGF og var efterfølgende en del af klubbens oldboys-hold.

Læs også Kanonslag dræbte Carolines hest – nu sender hun en opfordring

Efter karrieren har Tómas Ingi Tómasson haft så store fysiske problemer, at han var tæt på at miste livet efter en mislykket hofteoperation. Det skal der rettes op på, men det koster 550.000 kroner at få foretaget en ny operation med tilhørende genoptræning.

Udover at han ikke har et særligt godt liv lige nu, så har han også en privatøkonomi i ruiner.

Lars Thomsen, tidligere holdkammerat

- Selv i en nogenlunde velfungerende privatøkonomi vil det være en udfordring. Så udover at han ikke har et særligt godt liv lige nu, så har han også en privatøkonomi i ruiner, siger en af hans gamle holdkammerater på oldboys-holdet, Lars Thomsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

For at hjælpe Tómas Ingi Tómasson er der søndag sat en stor indsats i værk på Island. Her skal der spilles en landskamp med deltagelse af nuværende og tidligere landsholdsspillere. Og det var det, der ansporede Lars Thomsen til at sætte gang i en indsamling.

Tómas Ingi Tómasson spillede 37 kampe i den hvide trøje og scorede fire mål i perioden fra 1998-2000. Foto: Erik Jepsen - Scanpix

- Vi burde være nogle af de første til at hjælpe. Vi er flere, der stadig er gode venner med ham, og vi besøger af og til hinanden. Han er indbegrebet af en god kammerat, så vi vil meget gerne hjælpe ham, siger Lars Thomsen.

Han sendte en mail rundt til de tidligere holdkammerater med et MobilePay-nummer. På bare et døgn har de allerede indsamlet omkring 40.000 kroner. Og ifølge Lars Thomsen gør indsamlingen indtryk på den islandske hovedperson.

Han er dybt, dybt, dybt rørt over, at der er så mange, der vil hjælpe.

Lars Thomsen, tidligere holdkammerat

- Han er dybt, dybt, dybt rørt over, at der er så mange, der vil hjælpe. Han er meget taknemmelig, og han blev faktisk endnu mere berørt over, at hans gamle holdkammerater også hjælper til, siger Lars Thomsen. 

På Island er der sat en stor indsats i værk for at hjælpe Tómas Ingi Tómasson. Foto: Erik Jepsen - Scanpix

I første omgang løber indsamlingen til på søndag, hvor kampen på Island også bliver transmitteret på islandsk TV. Her vil det blive offentliggjort, hvor mange penge de tidligere holdkammerater og andre støtter har indsamlet.

Efter planen skal Tómas Ingi Tómasson opereres i Tyskland i løbet af januar måned.

Fakta om indsamlingen:

- Hvis du ønsker at støtte den tidligere AGF-spiller, kan du indbetale via MobilePay til 87 481 og skrive "Tomas" i emne-feltet.
 

- Der er Lars Thomsen fra virksomheden Morehouse A/S, der står for at administrere indsamlingen.